Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmaniye’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyetin ilanının 90. yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi Osmaniye'de de törenlerle kutlandı.İlk tören Vali Mehmet Oduncu'nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. 7 Ocak Stadyumunda devam eden kutlama töreni, saygı duruşunda...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaniye’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Cumhuriyetin ilanının 90. yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi Osmaniye'de de törenlerle kutlandı.

İlk tören Vali Mehmet Oduncu'nun makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. 7 Ocak Stadyumunda devam eden kutlama töreni, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Vali Oduncu ile Garnizon Komutanı Muhabere Albay Ersin Kaya ve Belediye Başkanı Kadir Kara'nın halkın bayramını kutlamasıyla devam etti.

Törene, AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, kurum, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile askeri erkanın yanı sıra, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Oduncu, kurtuluş mücadelesinin ilk günlerinde benimsenen millet iradesinin üstünlüğü ilkesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923 tarihinde kabul ettiği ‘Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir’ ifadesiyle, Anayasanın ilk maddesinde yerini aldığını söyledi. Osmaniye Valisi Oduncu, “Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir. Devletimiz, Ulu Önder Atatürk'ün gösterdiği ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ hedefi doğrultusunda bulunduğu bölgede ve dünya üzerinde barış ve huzura katkı sağlamayı başarmıştır. İleri medeniyet yolunda hızlı ve kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti, 100. yaşında dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında olmayı hedeflemiştir. Bu uğurda başta sevgili gençlerimiz olmak üzere, hepimiz bu amaç doğrultusunda ve gönül birliği içerisinde sımsıkı kenetlenmeli, her alanda ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için çok çalışmalıyız.” dedi.

Vali Oduncu, daha sonra dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verdi. Konuşmaların ardından tören şiirlerin okunması, folklor gösterileri ve geçit merasimiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.