Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Osmaniye Belediye Başkanı Kara 2023 vizyonunu anlattı

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, şehri yerli ve uluslararası ölçekte açmak istediklerini söyledi. Kara, "Merkezî idarenin yapmış olduğu teşviklerin yasal boyutları kadar olmasa bile biz de kendi imkanlarımız ölçüsü içerisinde Osmaniye'nin...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaniye Belediye Başkanı Kara 2023 vizyonunu anlattı
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, şehri yerli ve uluslararası ölçekte açmak istediklerini söyledi. Kara, "Merkezî idarenin yapmış olduğu teşviklerin yasal boyutları kadar olmasa bile biz de kendi imkanlarımız ölçüsü içerisinde Osmaniye'nin yatırım yapılabilir bir il olabileceğini göstermek adına, gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

Başkan Kara, yeni belediye hizmet binasında, "Benim Şehrim, Benim Geleceğim" başlığıyla bir toplantı düzenleyerek, "2023 Osmaniye Vizyonu" projelerini anlattı. Kadir Kara, "Bu sözle Osmaniye’nin bu kentte yaşayanlara ait olduğunu ve kendi geleceklerini belirleme hak ve azmine sahip olduklarını aktarmak istedik. Bu amaçla profesyonel yardımlar alarak kısa, orta ve uzun vadeli planlar ortaya koyarak projeler oluşturduk. Başladığımız planlama çalışmalarını, bütünsel anlamda yerel kalkınma süreci üzerine oturttuk. Yerel kalkınmanın unsurlarını sosyal kalkınma, kültürel kalkınma, fiziksel kalkınma ve ekonomik kalkınma olarak belirledik. Yine bu alt unsurları da ölçeklendirerek farklı başlıklar altında topladık." dedi. İkinci dönemde çıtanın biraz daha yükseltilmesi gerektiğine inandıkları için Osmaniye'yi ülke, hattâ uluslararası ölçeğe taşımak istediklerini belirten Kara, "Osmaniye'de teşvik ve cazip işler yapılması gerekiyor. Eğer yatırımcıyı teşvik etmezseniz yatırımcı gelmez. Bugün Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde insanlar yatırım yapıyorlarsa teşvik olduğu için yapıyorlar. Eğer bu teşvikler olmasa bu yatırımcılar gelip oe burada bu yatırımları yapmazlar. Dolayısıyla merkezî idarenin yapmış olduğu teşviklerin yasal boyutları kadar olmasa bile biz de kendi imkanlarımız ölçüsü içerisinde Osmaniye'nin yatırım yapılabilir bir il olabileceğini göstermek adına, gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte çalışmalarımızı yürütüyoruz. Osmaniye'nin yatırım iklimini arttırmak, kentin değerlerini ulusal ve uluslararası ölçekte geliştirmek için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

'ŞEHRE DEĞER KAZANDIRACAK TESİSLERE DE YER VERİLMELİ'

Şehri yöneten ve geleceğini planlayan kurumların, sağlıklı ve sürdürülebilir üstyapı çalışmalarını da yönlendirmek durumunda olduğunu kaydeden Başkan Kara, "Bu anlamda hem bugün hizmete alınan yeni hizmet binamız gibi kamu kurumları hem de özel sektöre ve vatandaşa ait yapılar kent estetiği ve değerlerine uygun, yaşanabilir, konforlu ve sağlıklı yapılar olmalıdır. Aynı zamanda kentin ziyaretçi ve yatırımcı sayısını arttıracak, kente yeni ekonomik kaynaklar yaratacak, keyifli ve şehre değer kazandıracak tesislere de yer verilmelidir. Bu amaçla önümüzdeki dönemde planladığımız üstyapı çalışmaları arasında Osmaniye Masal Parkı, Osmaniye Masal Park Konutları ve Yaşam Merkezi, Düzenli Kentleşme Projesi 1. Etap, Şehr­ül Emin Selâtin Camii, Osmaniye Park Otel, Analar Bacılar Sığınmaevi ve Kültür Parkı projelerimiz bulunmaktadır." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.