Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortaokulun 23 bin Euro’luk AB projesi kabul edildi

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan Rotary Ortaokulunun ortağı olduğu 23 bin Euro bütçeli Avrupa Birliği (AB) projesi kabul edildi.Okulun 2013 – 2015 yılları arasında gerçekleştirilecek olan Comenius çok taraflı okul ortaklığı başvurusu...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ortaokulun 23 bin Euro’luk AB projesi kabul edildi
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan Rotary Ortaokulunun ortağı olduğu 23 bin Euro bütçeli Avrupa Birliği (AB) projesi kabul edildi.

Okulun 2013 – 2015 yılları arasında gerçekleştirilecek olan Comenius çok taraflı okul ortaklığı başvurusu kabul edildi. 23 bin Euro bütçesi olan “All Different, All The Same” isimli projenin ilk toplantısı önümüzdeki Kasım ayında İtalya’nın Roma kentinde gerçekleştirilecek. Projenin ortakları arasında Türkiye’nin yanı sıra İtalya, İngiltere, Polonya ve Yunanistan bulunuyor.

Öncelikle yapılacak ortak kültürel çalışmalar yoluyla benzer ve farklı yönlerin ortaya çıkarılmasının hedeflendiği projede, farklı kültür ve eğitim sistemlerini tanıyarak tecrübelerden yararlanmak amaçlanıyor. Projede ayrıca, çocuk haklarıyla ilgili çalışmalar yapılarak ortak ülkelerdeki ulusal çocuk bayramlarında ortak etkinlikler gerçekleştirilmesi düşünülüyor.

AB PROJELERİ ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Projelerinin kabul edilmesinden dolayı büyük sevinç yaşayan proje ekibi, çalışmalarını anlatmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ı makamında ziyaret etti. Rotary Ortaokulunu kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Gülsar, “AB Projeleri okullarımız için önemli bir fırsattır. Okullarımızın bu konuda daha programlı çalışmasını ve daha çok AB proje üretmesini arzu ediyorum” dedi.

Diğer yandan Rotary Ortaokulunun kurum olarak yaptığı Comenius asistanı başvurusu da kabul edildi. Almanya’dan gelen öğretmen adayı asistan Anna okulda göreve başladı. Dönem sonuna kadar okulda görev yapacak asistan Anna, rehber ve İngilizce öğretmenleri eşliğinde haftada 14 saat derse katılarak gözlem yapacak. Asistan Anna ayrıca dönem boyunca kendi kültürünü tanıtmak için çeşitli etkinlikler düzenleyecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.