Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ortaköy MYO rüzgar tribünü ile aydınlanıyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Ortaköy Meslek Yüksekokulu’nda alan aydınlatması için gerekli olan enerji, kurulan rüzgâr türbini sayesinde karşılanıyor. Sistem, 2011 yılından bu yana sorunsuz şekilde çalışıyor. Yenilenebilir enerji kaynakları...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2014 20:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 20:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Ortaköy Meslek Yüksekokulu’nda alan aydınlatması için gerekli olan enerji, kurulan rüzgâr türbini sayesinde karşılanıyor. Sistem, 2011 yılından bu yana sorunsuz şekilde çalışıyor.

Yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturmaya çalışan, bu hususta sayısız konferans ve seminer düzenlenen ASÜ’de, teorik gerçeklik pratiğe de yansımış durumda. Ortaköy Meslek Yüksekokulu kampüsüne kurulan ve 2011 yılından bu yana sorunsuz şekilde çalışan rüzgâr türbini sayesinde, okulun alan aydınlatması yapılıyor. Rüzgâr olduğu müddetçe kesintisiz olarak çalışan sistem, günlük 5 kilovat enerji üretebiliyor. Bu miktar, 3 buzdolabının 24 saat boyunca çalışmasını sağlayacak enerjiye denk geliyor. Ortaköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Âdem İğde, yenilenebilir enerji kaynaklarını öğrencilere tanıtmak ve bir miktar da olsa enerji üretebilmek için rüzgâr türbini kurduklarını söyledi. Rüzgâr olduğu sürece türbin içindeki akülerin oluşan enerjiyi depoladığını kaydeden İğde, "Bu tarz sistemler sürekli yenilenmeye ihtiyaç duyan sistemlerdir. Sayın Rektörümüz bize yenilemeler konusunda gereken desteği sağladı. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar da yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmek için akademik pek çok çalışma yaptıklarını, Ortaköy’deki sistemin teorik anlatımların pratik bir yansıması olduğunu belirtti.

Rüzgâr türbini sayısını arttırmak için teknik çalışmalar ürettiklerini anlatan Rektör Acar, "Sadece rüzgâr değil; güneş enerjisinden de en iyi şekilde faydalanmak için akademisyenlerimiz çalışmalar yapıyor." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.