Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman yolları muhtarlarla planlanıyor

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Yıldırım ve Kestel ilçelerinde orman yollarını planlamak amacıyla muhtarlarla bir araya geldi.     1996 yılında yapılan ve kullanım süresi sona eren yol ağı planı, Bursa...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman yolları muhtarlarla planlanıyor
Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Yıldırım ve Kestel ilçelerinde orman yollarını planlamak amacıyla muhtarlarla bir araya geldi.

    1996 yılında yapılan ve kullanım süresi sona eren yol ağı planı, Bursa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos 2014 tarihinde ihale yapıldı. Bursa Yıldırım ve Kestel ilçelerinde, Kestel İşletme Şefliği sorumluluk alanında yaklaşık 2 ay süre ile çalışıldı. Taslak yol planının düzenlenmesi, mevcut orman yolu, ham, stabilize ve asfalt yolların plana aktarılması, paftaların sayısallaştırılması ve veri girişlerinin yapılmasını ihtiva eden çalışmaların sırasında, köy muhtarları ile işbirliği yapıldı.

    Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, planın son halini gözden geçirmek üzere muhtarlarla toplantı yaptı. Muhtarlar, kendi bölgelerinde planlanan orman yolları hakkında görüşlerini paylaştı.

    Ahmet Köksal Coşkun ise 'kırk ölç, bir biç' atasözü çerçevesinde dikkatli çalıştıklarını dile getirdi. Orman yollarını planladıklarını belirten Coşkun, şöyle konuştu: “Katılımcı bir anlayışla, istişare ederek, sağlıklı ve uzun süre değişmeyecek, ihtiyaca cevap verebilecek bir planlama yapmak istiyoruz. Köy muhtarlarımız, köyünü en iyi bilendir. Bunun için yaptığımız çalışmalarımızı, daha isabetli, daha sağlıklı olsun diye köy muhtarları ile birlikte yapmak istiyoruz. Bundan dolayı yol şebeke planlarını yaparken köy muhtarlarımızın görüşünü almak, başlangıçtan itibaren sizlerle irtibata geçerek bu çalışmaların yürütülmesini önemsiyoruz. Bizim orman yollarımız, insanın kılcal damarları gibidir. 'Gidemediğin yer senin değildir' diye bir atasözümüz var. Biz de bütün ormanlarımıza sahip olabilmek için bakım yapabilmek, yangın olursa müdahale edebilmek için bu orman yollarını planlıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.