Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oppermann yalanladı, Hartmann zor durumda

Federal Meclis’in eski üyesi Sebastian Edathy’nin basın önünde, daha sonra meclisin 2.Araştırma Komisyonu’na yaptığı açıklamaları ve ifadeleri mensubu olduğu Sosyal Demokrat Parti’yi (SPD) zor durumda bırakacağına benziyor. Edathy,...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Federal Meclis’in eski üyesi Sebastian Edathy’nin basın önünde, daha sonra meclisin 2.Araştırma Komisyonu’na yaptığı açıklamaları ve ifadeleri mensubu olduğu Sosyal Demokrat Parti’yi (SPD) zor durumda bırakacağına benziyor. Edathy, hakkında soruşturma yürütüldüğünü partidaşı Michael Hartmann’dan öğrendiğini, bu olaydan şimdiki Federal Meclis Grubu SPD Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann başta olmak üzere Genel Başkan Sigmar Gabriel, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Meclis Grubu Genel Sekreteri Cristine Lambrecht’in haberdar olduğunu öne sürdü.

Bilindiği gibi Büyük Koalisyon ortağı Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partili Hans-Peter Friedrich İçişleri Bakanı olduğu dönemde Gabriel’i bilgilendirdiği için tarım bakanı görevinden istifade etmek zorunda kalmış, bu gelişmenin akabinde Federal Meclis’te ‘kimin ne zaman kimi bilgilendirdiğini’ araştırmak için bir komisyon kurulmuştu. Komisyona verdiği ifade de hakkında soruşturma yürütüldüğünü Hartmann’dan öğrendiğini tekrarlayan Edathy, bundan ise Oppermann’ın da bilgisi olduğuna inandığını tekrarladı. Edathy, komisyon üyelerine Hartmann’la yaptığı kısa mesaj görüşmelerin dökümünü teslim etti. Komisyon, Edathy’den sonra Hartmann’ın ifadesini aldı.

Gece yarısına kadar süren oturumda Hartmann hakkındaki iddiaların hepsini yalanladı. Edathy ile arkadaş olmadığını, ancak kötü durumda olduğu için destek çıkmaya çalıştığını anlayan Hartmann, Edathy’nin alkol problemi olduğunu da sözlerine ekledi. Edathy ise bu detayı basın toplantısında paylaşmıştı. Diğer önemli husus ise Hartmann’ın Edathy hakkındaki soruşturmadan Federal Kriminal Dairesi (BKA) eski Başkanı Jörg Ziercke’den haberdar olduğu iddiası. Edathy, SPD’li Ziercke’nin partisine zarar gelmemesi için bunu yapma ihtimalini dile getirmişti.

Hartmann bu iddiaları geri çevirdi. Ancak bu iddia doğrulanması durumunda Ziercke ile Hartmann hakkında cezai uygulama gerekecek. Oppermann ise Edathy’nin iddialarını geri çevirdi. Spiegel’e konuşan Oppermann, ‘Edathy canına kıyabilir, ilgilen’ diye Hartmann’a söylediği yönündeki iddiayı “tamamen absürt” diye değerlendirdi. Federal Meclis’in 2.Araştırma Komisyonu’nun Başkan Vekili Michael Frieser ise Opermann’ın ifadesinin planlandığından daha erken alınmasının mantıklı olacağını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.