Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Onay: Camilere yapılan saldırılarla ilgili bilgiler gerçeği yansıtmıyor

Yeşiller Aşağı Saksonya Eyalet Milletvekili Belit Onay, camilere saldırılarla ilgili olarak meclise sunduğu soru önergesine verilen cevabı yeterli bulmadı. 141 saldırıdan sadece 65’inin siyasi saikle gerçekleştirildiği yönündeki bilginin...

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yeşiller Aşağı Saksonya Eyalet Milletvekili Belit Onay, camilere saldırılarla ilgili olarak meclise sunduğu soru önergesine verilen cevabı yeterli bulmadı. 141 saldırıdan sadece 65’inin siyasi saikle gerçekleştirildiği yönündeki bilginin gerçeği yansıtamayacağını açıklayan Onay, saldırıların yeniden araştırılması için çalışacağını, bu mümkün olmadığı takdirde yeni yasa tasarısı hazırlayacağını duyurdu.

Yeşiller Partisi Aşağı Saksonya Eyalet Milletvekili Belit Onay, Almanya’da son zamanlarda artan cami saldırıları üzerine meclise önerge verdi. Parti arkadaşlarının desteği ile harekete geçen Onay, Eyalet İçişleri Bakanı’ndan sorularını cevaplamasını istedi. Ancak cevap Onay’ı tatmin etmedi. Aynı zamanda partisinin içişleri konuları sözcüsü olan Onay’ın sorularına 2001-14 yılları arasında eyalette saldırıların giderek artış gösterdiği ve 141 saldırıdan sadece 65’inin siyasi saikle ve aşırı sağcılar tarafından yapıldığının ispatlandığı şeklinde cevap verildi. Geriye kalan 76 saldırı olayının ise siyasi saiklere uymadığı belirtildi.

Saldırılar arasında camilere taş atma, duvar boyama gibi maddi zararların yanı sıra cemaate yapılan sözlü saldırılarda yer alıyor.Siyasisaikli olarak değerlendirilmeyen iki olaydan biri Hannover bölgesinde yer alan Wunstorfve diğeri Osterode am Harz’da 2009 yılında iki caminin kundaklanması şeklinde gerçekleşmişti. 141 olaydan sadece 65’nin siyasi motifli olduğu yönündeki istatistiğin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Onay, “Geriye kalan saldırılarda camilere karşı yapıldığı ve zarar verdiği halde İslam karşıtlığı ya da düşmanlığı olarak değerlendirilmiyor. Adeta böyle bir saldırı olayı yokmuş gibi sayılıyor. Dolayısı ile gerçeği yansıtmıyor.” şeklinde konuştu.

Bu sonuçlara göre yorum yapmanında zor olduğuna işaret eden Onay, “Benim bir politikacı olarak toplumun nabzını tutmam, gelişmeleri takip etmem gerekir. Ancak bu sonuçlarla nabız tutulmaz. Bunun için saldırıların detaylı bir şekilde araştırılması gerekiyor.” tespitinde bulundu. Onay, “Bu konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı ve polis ile görüşmeler yapacağım. Eğer mevcut yasalar yapılan tüm saldırıların en iyi şekilde araştırılması için yeterli değilse o zaman ilgili kurumlarla görüşerek yeni yasa tasarısı hazırlayacağım.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.