Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OMÜ Mühendislik Fakültesi'nde deneyimler paylaşıldı

OMÜ Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu ve Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi (TMMOB) işbirliğiyle, “Deneyimler 7” adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlikte üniversiteye yeni başlayan mühendis adaylara yönelik tanışma konferansı...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OMÜ Mühendislik Fakültesi'nde deneyimler paylaşıldı
OMÜ Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu ve Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi (TMMOB) işbirliğiyle, “Deneyimler 7” adlı etkinlik düzenlendi. Etkinlikte üniversiteye yeni başlayan mühendis adaylara yönelik tanışma konferansı yapıldı. Konferansa E-Üniversite Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Malik Öztürk ve Uludağ Üniversitesi Ekonometri Bölümü İstatistik Anabilim Dalından Prof. Dr. Erkan Işığıçok konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik TMMOB Samsun Şubesi Öğrenci Üye Komisyon Başkanı Merve Türker’in oda hakkında bilgi verdiği sunumla başladı.Açılış konuşmasını yapan Mükemmellik Kulübü Başkanı Enes Koçoğlu’nun kulübün faaliyetlerinden söz etmesinin ardından söz alan TMMOB Başkanı Makine Mühendisi Kadir Gürkan öğrencilere, “Eğitim süresince hep oda olarak yanındayız. Beklentilerinizi ve projelerinizi öğrenci komisyonuna bildiriniz. Oda ile iletişiminizi sıcak tutun. Bizler sizlere hizmet etmekten mutluyuz. Hepinize başarılar dilerim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ahmet Malik Öztürk üniversite yıllarını ve proje deneyimlerini anlattı. Öztürk, “Sizler eğitim alırken mutlaka stajınızı doğru yerde yapmalısınız. Çünkü iş hayatınızın başlangıç noktası stajdır. Ayrıca eğitiminizi tamamlamadan önce mutlaka yabancı dil öğrenmelisiniz. İngilizceyi bilmelisiniz. İngilizcenin yanında mutlaka bir başka yabancı dil daha öğrenin. Bu; Çince, Rusça veya İtalyanca olmalıdır. Yabancı bir dil bilmeden mezun olursanız hayata 3-0 yenik başlarsınız.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise “Yöneticiler için üçüncü göz” başlıklı bir konuşma yaptı. Işığıçok konuşmasında iş dünyasındaki rekabete değinerek; “Rekabet üstünlüğü sağlamada istatistik”, “Ölçemediğinizi yönetemezsiniz”, “Modern yönetim yaklaşımları” gibi konu başlıkları altında öğrencilerle fikir alışverişinde bulundu. Makine Mühendisleri ve Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik etkinlik plaket töreni ve ardından verilen kokteylle son buldu. Etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.