Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Olgunlaşmanın rehberlik, tasarımcılık konumunda olması gerekir'

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, danışman Hüseyin Duran, arkeolog Emine Yılmaz, Canik Halk Eğitim Merkezi’nden Resul Genç ve Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Olgunlaşmanın rehberlik, tasarımcılık konumunda olması gerekir'
Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Yüksel Ünal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, danışman Hüseyin Duran, arkeolog Emine Yılmaz, Canik Halk Eğitim Merkezi’nden Resul Genç ve Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Fatma Arslan Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde bulunan, tarih ve sanat değerleri olan ürünlerin görülmesi için müze ziyaretlerinde bulundu.

Konu hakkında bir açıklama yapan Müdür Arslan, "Olgunlaşmanın daha çok rehberlik, tasarımcılık, yol göstericilik konumunda olması gerekiyor. Bu anlamda Halk Eğitim bazında Bafra’nın unutulmaya yüz tutmuş sanatsal değeri olan ya da el sanatları ile alakalı ürünleri muhakkak vardır. Bu alanlarda Halk Eğitim merkezlerimiz ve konuyla alakalı tüm diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yapmak gerekir. Yapacağımız çalışmaların içine kadınlarımızı da sokabiliriz. Onların Bafra’ya özgü, sanatsal değeri olan el emeği ürünlerini de turizme katkı sağlaması açısından değerlendirmek gerekir. Bugün Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerinde bulunan tarihi ve sanatsal değerleri olan ürünlerin görülmesi için müze ziyaretlerinde bulunduk. Bafra Etnografya Müzesi ile Alaçam Mübadele Müzesi’nde incelemeler yaptık. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve yetkililerle Bafra ilçesinin turizme katkı sağlayabilmesi için neler yapılabileceği hakkında ön değerlendirme yaptık." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.