Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okuma salonlarında 24 köyden 300 öğrenciye ücretsiz kurs verilecek

Mardin Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık ve Dayanışma Derneği (MARKÖYDER) Mardin Valiliği tarafından finanse edilen Köyler Eğitimle Aydınlanıyor SODES Projesi'nin tanıtım toplantısı Dara köyünde yapıldı. Toplantıya...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okuma salonlarında 24 köyden 300 öğrenciye ücretsiz kurs verilecek
Mardin Köylerini Tanıtma Tarımsal Eğitim Yayım Danışmanlık ve Dayanışma Derneği (MARKÖYDER) Mardin Valiliği tarafından finanse edilen Köyler Eğitimle Aydınlanıyor SODES Projesi'nin tanıtım toplantısı Dara köyünde yapıldı. Toplantıya öğrencilerin taşınacağı 24 köyün muhtarı ve kanaat önderleri katıldı.

Proje kapsamında Sultan Musa ve Ortaköydeki okuma salonlarına 24 köyden toplam 300 öğrenci servislerle alınacak. Burada ilk öğretim 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerine; matematik, fen bilimleri, Türkçe ve sosyal bilimleri dersleri uzman eğitimciler tarafından sınavlara hazırlık kursu verilecek.

MARKÖYDER Başkanı İbrahim Bilgiç, Mardin Valiliği tarafından finanse edilen Köyler Eğitimle Aydınlanıyor SODES projesinin tanıtım toplantısını Dara köyünde yaptıklarını belirterek, proje kapsamında ilk öğretim 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerine matematik fen bilimleri, Türkçe ve sosyal bilimleri dersleri uzman eğitimciler tarafından sınavlara hazırlık kursu verileceğini ifade etti.

Toplantıya öğrencilerin taşınacağı 24 köyün muhtarı ve kanaat önderleri katıldığını belirten dernek başkanı Bilgiç, ”Sultan Musa ve Ortaköydeki okuma salonlarına toplam 24 köyden toplam 300 öğrenci servislerle alınacak. Doküman, test ve kitap yardımında bulunulacak. Ayrıca aile içi iletişim ve madde bağımlılığıyla mücadele kurslarıyla ve gezi, piknik, sosyal aktivitelerle ailelerin bilinçlenmesine katkı sağlanacaktır. Derneğe bağlı iki okuma salonunda geçen yıl sınava giren 8. sınıf öğrenciler yüzde 85 oranında başarı kazanmıştı. Toplumları ayağa kaldıran ve kalkındıran eğitimdir. Cehaletle mücadele edebilmemiz için bu okuma salonları önemli hizmetler üstlenmiştir.“ şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.