Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okuma salonlarına bir yenisi daha eklendi

Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(TEYDER), Tokat’ın Pazar ilçesinde yeni bir okuma salonu açtı. İkinci şubelerini açtıklarını belirten dernek yetkilileri, Turhal’daki şubelerinde 58, Pazar’da ise 28 öğrenciye ücretsiz...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okuma salonlarına bir yenisi daha eklendi
Turhal Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(TEYDER), Tokat’ın Pazar ilçesinde yeni bir okuma salonu açtı. İkinci şubelerini açtıklarını belirten dernek yetkilileri, Turhal’daki şubelerinde 58, Pazar’da ise 28 öğrenciye ücretsiz eğitim hizmeti verdiklerini açıkladı.

2007 yılından beri ilçeye eğitim hizmeti verdiklerini kaydeden yetkililer, amaçlarının ilçe eğitimine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Maddi imkanı iyi olmayan öğrencilere modern ve teknolojik sınıflarda eğitim verdiklerini hatırlatan TEYDER Başkanı Uğur Fidan, vermiş oldukları eğitim ve öğretimle sınavlarda her yıl yüzde yüz başarıyı yakaladıklarını dile getirdi. Bu yıl ise derneğin bütün öğrencilerinin, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) hedefledikleri okulları kazandıkları belirtildi.

Yeni şube açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Fidan, şöyle devem etti: "Okuma salonlarımız modern ve öğrencilerin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacak şekilde dizayn edilmiştir. Öğretmen arkadaşlarımız eğitimlerini akıllı tahtalarla vermektedir. 2007 den bu güne kadar gönüllü öğretmenlerle Turhal da hizmet vermekteyiz. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ücretsiz kurslar düzenlemekte ve sınavlarda öğrencilerimizi hayallerindeki okullara yerleştirmekteyiz. Projelerimizle Toplumsal sorunları gidermeye çalışmaktayız. Kızlarımızın Okuyor toplum Mutlu Oluyor Projemizle onlarca kızımızı eğitime kazandırdık. Tiyatro konferans panel gibi etkinliklerle topluma değer katmaya çalışmaktayız. Sosyal faaliyetler ve eğitim alanında markalaşan TEYDER, bu heyecanını birikimini ve tecrübelerini PAZAR ilçesinde de sergilemeyi amaçlamakta, oradaki maddi durumu iyi olmayan öğrencileri hayallerine taşımayı hedeflemektedir. Bu tarz eğitim dernekleri ve okuma salonları, toplumun eğitim ihtiyaçlarını karşılamanın yanında, fakir öğrencilere derslerin yanı sıra insani değerleri de kazandırarak sosyal kalkınmaya ışık tutuyor. Asıl gayemiz okumaya imkanı olmayan öğrencilere yardımcı olmaktır. Eğer siz öğrencileri okula, okumaya, eğitime, kitaba, kaleme, ilime ve irfana yönlendirmezseniz başkaları bu boşluğu doldurup değişik yerlere yönlendirebilir. Şunu da özellikle belirtmek istiyorum bizlerden yardımlarını hiç esirgemeyen Turhal Belediye Başkanımıza, Turhal Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Pazar Kaymakamı'na huzurlarınızda teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.