Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul servis şoförleri bilgilendirildi

Yozgat’ın Boğazlıyan Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda öğrenci servis şoförlüğü yapan sürücülere yönelik eğitim semineri düzenlendi. Seminerde, taşımalı eğitimde görev yapan sürücülerin...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okul servis şoförleri bilgilendirildi
Yozgat’ın Boğazlıyan Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda öğrenci servis şoförlüğü yapan sürücülere yönelik eğitim semineri düzenlendi. Seminerde, taşımalı eğitimde görev yapan sürücülerin de eğitimin bir parçası olduğu belirtilerek, sürücülerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeleri istendi.

Boğazlıyan Öğretmenevi’de düzenlenen seminere Komser Erdal Gökşen ve okul servis şoförleri katıldı. Seminerde konuşan Komser Gökşen, taşımalı eğitimde görev yapan sürücülerin her zamankinden daha fazla dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Gökşen, "Geleceğimiz olan çocuklarımız sizlere emanet. Trafik kurallarına mutlaka uyun. Araç durmadan kapıları açmayın. Öğrenciler sizleri örnek alıyor. Araç kullanırken çok daha dikkatli olmalısınız." dedi.

Trafik mevzuatı, emniyet kemeri kullanımı, güvenli ulaşım için gerekli olan uygulamalar, fazla yolcu alınmaması ve araçlarda bulunması gereken donanımlar hakkında bilgi veren Gökşen, kanun ve yönetmeliklere uyulması gerektiğini vurguladı.

Servis şoförlerinin öğrencilere sahip çıkması gerektiğini kaydeden Gökşen, "Araç kullanırken çok daha dikkatli olmalısınız. Servislere öğrencilerden başka kimsenin binmesine izin vermemelisiniz. Araç muayenelerine önem verin. Alkollü araç kesinlikle kullanmayın. Hız kurallarına dikkat edin. Sürücü belgesiz ve yetersiz belge ile araca binmeyin. Taşıt kullanma sürelerine uyun. Emniyet kemerinizi takın. Araç kullanırken, telefonla konuşmayın. Kötü alışkanlıklara dikkat edin ve kesinlikle sigara içmeyin." uyarısında bulundu.

Komser Gökşen, trafik kanun ve hükümlerine uymayan sürücüler hakkında yasal işlem yapılacağına dikkat çekerek, trafik hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.