Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Okul müdürünün alınmasına tepki gösteren veliler protestolarını sürdürüyor

Adana’nın Çukurova ilçesinde bulunan Mehmet Bedia Kipri İlköğretim Okulu velileri, Okul Müdürü Zekai Gökkaya’nın görevden alınmasını protesto ettiler. Okul Müdürü Gökkaya’nın görevine iade edilmesi için Çukurova Kaymakamlığı...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Okul müdürünün alınmasına tepki gösteren veliler protestolarını sürdürüyor
Adana’nın Çukurova ilçesinde bulunan Mehmet Bedia Kipri İlköğretim Okulu velileri, Okul Müdürü Zekai Gökkaya’nın görevden alınmasını protesto ettiler. Okul Müdürü Gökkaya’nın görevine iade edilmesi için Çukurova Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yapan okul aile birliği yöneticileri, müdürleri görevine iade edilene kadar çeşitli eylemler yapacaklarını söyledi.

Okul Aile Birliği Başkanı Tijen Kelleşeker, 2014-2015 eğitim yılı açılırken, okul müdürü Zekai Gökkaya’nın hiçbir olumsuz sebep yokken görevden alındığını belirterek, “Dürüst karakterini ve çalışkanlığını her zaman takdir ettiğimiz ve örnek aldığımız okul müdürümüzün bu yanlış karardan dönülerek görevine iade edilmesini istiyoruz.” dedi.

Müdür Gökkaya’nın tekrar görevine iade edilmesinin, yüzlerce okul velisinin ortak isteği olduğunu vurgulayan Kelleşeker, “Geçen hafta yüzlerce dilekçe toplanıp valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettik. Bakanlığın açmış olduğu okul yöneticiliği sınavını binlerce aday arasından birinci olarak kazanan çağdaş ve yeni eğitim yaklaşımlarını yakından takip ederek bu birikimini icraata dönüştüren biz veliler, öğretmenler ve öğrenciler ile son derece olumlu bir iletişim kurarak, huzurlu bir okul meydana getiren müdürümüzün görevden alınmasını hiçbir eğitim anlayışına sığdıramamaktayız.” açıklamasında bulundu.

En kısa sürede bu yanlış karardan dönülerek Zekai Gökkaya’nın görevine iade edilmesini isteyen Kelleşeker, velilerden topladıkları imzaları Çukurova Milli Eğitim Şube Müdürü Hamit Yıldırım’a teslim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.