Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Öğretmenlere yapılan saldırılar son bulmalı'

Karaman Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şubesi yaptığı yazılı bir açıklama ile bir öğrenci velisi tarafından öğretmene yapılan saldırıyı kınadı.Karaman'da Yunus Emre Ortaokulu'nda sosyal bilimler öğretmeni 51 yaşındaki Recep Can'ın,...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karaman Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şubesi yaptığı yazılı bir açıklama ile bir öğrenci velisi tarafından öğretmene yapılan saldırıyı kınadı.

Karaman'da Yunus Emre Ortaokulu'nda sosyal bilimler öğretmeni 51 yaşındaki Recep Can'ın, kerpetenle okula gelen öğrenci velisi tarafından dövülmesi sonrası Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şubesi Başkanı Yunus Özdemir yaptığı açıklamada, "Çocuklarımızı eğitmekten, sevgi, merhamet ve gelecek inşasından başka amacı olmayan öğretmenlere yönelik saldırılar artık son bulmalıdır." dedi. Özdemir bu vatan çocuklarını eğiten, her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, onların daha iyi bir eğitim almaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, onları hayata hazırlayan bir eğitimcinin saldırıya uğramasını toplumsal çöküntünün bir unsuru olarak gördüklerini vurguladı.

Özdemir, "Cehaletin kurbanı olarak seçilmiş öğretmenimizin; öğrencisinin velisi tarafından saldırıya uğraması bizleri derinden yaralamıştır. Öğretmenimize saldıranlar bilmeliler ki onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor; aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar. Aslında içinde şiddet olan bir gelecek hazırlıyorlar. Genç nesillere yanlış çözüm yolları bırakıyorlar. Aslında öğretmene saldıranlar kendilerine saldırıyorlar. Bilmiyorlar ki öğretmeni vuran şiddet bir gün failini de vuracaktır. Bir eğitimciye saldırmak demek aynı zamanda sevgiye, barışa, anlayışa, bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak demektir. Öğretmene uygulanan şiddetin temelinde, eğitimde uygulanan yanlış politikalar sebebiyle öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payı büyüktür. Mesela Alo 147 hattı, öğretmenlerin gerekli gereksiz şikâyetlerle azimlerinin kırılmasına yol açmış ve öğretmen idealizmini olumsuz etkilemiştir. Bundan derhal vazgeçilmelidir." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.