Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenler yemekli programda bir araya geldi

Amasya Belediyesi ve Amasya Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED), ortaklaşa il merkezinde bulunan öğretmenleri kaynaşma yemeğinde bir araya getirdi.Grand Ottoman Hürrem Sultan Salonu’nda düzenlenen ve yaklaşık bin öğretmen ve ailesinin katıldığı...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğretmenler yemekli programda bir araya geldi
Amasya Belediyesi ve Amasya Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED), ortaklaşa il merkezinde bulunan öğretmenleri kaynaşma yemeğinde bir araya getirdi.

Grand Ottoman Hürrem Sultan Salonu’nda düzenlenen ve yaklaşık bin öğretmen ve ailesinin katıldığı programda Türk halk müziği sanatçısı Gökmen ile Samanyolu televizyonu oyuncusu ve programcısı Ahmet Bozkuş sahne aldı.
Program öncesi konuşan Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Öğretmenler Günü'nü geçen hafta kutladık, ama bizler bu günle ilgili programların haricinde sıcak bir ortamda bir araya gelelim istedik.
Gelişmiş toplumlar eğitime ve gelecek nesillere çok önemli yatırımlar yapıyor. Bizler de çağdaş medeniyet seviyesine çıkabilmek için, geleceğimizi garanti altına alabilme için eğitime ve öğretmenlere önem vermemiz gerektiğini biliyoruz. Gerek öğretmenlerimizin özlük hakları noktasında, gerekse eğitim camialarımızın fiziki mekanlarının iyileştirilmesi noktasında her zaman yanlarında oluyoruz. Öğretmenlerimizin başarısı ülkemizin başarısı diye düşünüyoruz.” diye konuştu.

AGED Başkan Yardımcısı Abdurrahman Candan ise “Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir.” dedi. Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğunun altını çizen Candan, “Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur. Bu bilinçle Amasya gönüllü eğitimciler olarak amacımız, geleceğimiz olan nesilleri Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı ve verimli insanlar olarak yetiştirmektir.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından program müzik dinletisi ile devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.