Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere STSO Meclis Başkanı'ndan tavsiye: Risk almaktan korkmayın

Samsun Özel Başarı Koleji öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Öğrencilere girişimciliğin önemine vurgu yapan Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, “Geleceğimizin teminatı...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencilere STSO Meclis Başkanı'ndan tavsiye: Risk almaktan korkmayın
Samsun Özel Başarı Koleji öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Öğrencilere girişimciliğin önemine vurgu yapan Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, “Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimize güveniyoruz. Yeter ki çalışın, isteyin, başarıya odaklanın. Risk almaktan asla korkmayın. Geleceğin girişimcileri olarak sizlere güveniyoruz.” dedi.
Samsun’da bu yıl eğitim ve öğretime başlayan Özel Başarı Koleji’nin 7 ve 8’inci sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Okul Müdürleri Asım Kurumahmut ile birlikte Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Özvatan tarafından misafir edilen öğrencilere, kurumun yapısı ve girişimcilik üzerine bilgi verildi. Öğrencilere seslenen Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, 1901 yılında kurulan Samsun TSO’nun 79 meclis üyesi ve 7 bine yakın üyesi ile kentin gelişmesi adına çalışmalar yürüten güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Samsun TSO olarak gençlere çok büyük değer verdiklerini ve her fırsatta eğitime katkı sağladıklarının altını çizen Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, ”Bizler burada kentimizin kalkınması için çaba harcayan gönüllü insanlarız. 79 meclis üyemizle birlikte kentimizin kalkınması adına kararlar alıp, çalışıyoruz.” diye konuştu.

“RİSK ALMAKTAN KORKMAYIN”
Konuşmasında girişimciliğin önemine vurgu yapan Durmuşoğlu, “Girişimci, risk alarak yenilik yapan kişidir. Hizmete veya ürüne dönüşebilen orijinal bir fikir sahibi olduktan sonra onu sonuca vardırırsak bizler birer girişimci oluruz. Girişimcilikte önemli bir nokta da hemen pes etmemektir. Ben yapamıyorum diyerek işi bırakmamaktır. Bir girişimci, kendine güvenmeli ve çevresine de güven vermelidir. Yaratıcı, cesaretli, kararlı olmalıdır ve risk alabilmelidir. Başarıya odaklanmalıdır. Yeniliğe açık ve iyimser olmalıdır. Yani pozitif düşünmelidir. ‘Sadece düşünen değil, yapan kazanır’ diyerek düşündüğünüzü yapmalısınız. Kararlı olmalı ve işin ortasında olmuyor diye bırakıp gitmemelisiniz. İyi bir girişimci, ülkeleri değil, dünyayı bile değiştirebilir. Bütün bunlar girişimciliğin gücüdür. Yeter ki çalışın ve isteyin. O zaman başarı kendiliğinden gelecektir. Çünkü; geleceğin girişimcileri sizlersiniz.” diye ifade etti.

“SİZLERE GÜVENİYORUZ”
Gelişen ve değişen dünyada gençlere büyük görevler düştüğünü kaydeden Durmuşoğlu, “Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimize güveniyoruz. Ülkemizin bugün gelmiş olduğu seviyenin kıymetini bilmelisiniz. Ülkemizi çok daha ileriye taşıyacak olan da sizlersiniz. Bizim amacımız, siz değerli gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak. Çünkü dünyamız hızla değişiyor. Buna mukabil olarak da ülkemiz hızla büyüyor ve kalkınıyor. Bunun devam etmesi açısından, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak ve onlara en iyi, en gelişmiş imkânları sunmak da bizim en temel görevlerimiz arasında yer almaktadır. Sizlerden istediğimiz daha çok çalışmanız. Çünkü bizim bıraktığımız yerden sizler devam edeceksiniz. Yarın bu koltuklarda sizler oturacaksınız. Sizlerden tek temennimiz ileride ülkesini, milletini seven birer birey olmanız. Bugün sizlerin gözlerinde bu ışıltıyı görmek ilerisi için bizlere umut veriyor” dedi.
Okul Müdürü Asım Kurumahmut ise Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Özvatan’a öğrencilere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.