Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere, sağlıklı beslenme ve organik ürünleri anlattılar

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Gülüç Gazi İlkokulu ve Kızılcapınar Köyündeki Kızılcapınar İlkokulunda Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında,...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencilere, sağlıklı beslenme ve organik ürünleri anlattılar
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. Sınıf öğrencileri Gülüç Gazi İlkokulu ve Kızılcapınar Köyündeki Kızılcapınar İlkokulunda Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Sağlıklı Beslenme, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO), Organik Ürünler konusunda sunum gerçekleştirdi.

Projenin Koordinatörlüğünü Aysel Demiroğlu Memiş yürütürken, projenin sorumluluğunu Betül Demirdöğen üstlendi. Projeyi Sınıf Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinden Alper Karaçöl, Burcu Dağdagül, Büşra Özgen, Ece Karabulut, Mine Ünlü, Nermin Satılmış, Selvi Bal, Vildan Ekici ve Yağmur Geçermiş hazırladı.

Proje kapsamında ilkokul 4. sınıf öğrencilerine “Sağlıklı Beslenme, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO), Organik Ürünler” konularında günlük ve temel bilgiler anlatıldı. Bu konuların anlatımında Burcu Dağdagül öğrencilere, Genetiği Değiştirilmiş Organizmaların günlük yaşamımızdaki yerini ve bu ürünlerin ne gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini anlattı. Organik Ürünler konusunda Mine Ünlü ve Selvi Bal öğrencilere organik ürünlerin nerelerden temin edilebileceğini, organik ürünleri neden tercih etmek gerektiğini ve organik ürün sertifikalarını anlattı.

Sağlıklı beslenme konusunda ise Vildan Ekici ve Nermin Satılmış öğrencilere sağlıklı beslenmenin ne şekilde olacağından ,sağlıklı beslenmenin faydalarından ve gündelik hayatta bu konuda dikkat edilmesi gereken hususları anlattılar. Konu anlatımı sonrasında öğrencileri eğlendirmek amacı ile Yağmur Geçermiş, Ece Karabulut ve Alper Karaçöl drama etkinliği gerçekleştirdi.

Karadeniz Ereğli esnaflarından aldıkları desteklerle öğrencilere süt dağıtımı gerçekleştiren fakülte öğrencileri, destek veren bütün esnaflara teşekkür etti. Grup adına açıklamalarda bulunan Alper Karaçöl, her iki okuldaki öğrenciler için çok faydalı olacak konular anlattıklarını belirtti. Grup üyelerinden Nermin Satılmış, sloganlarının ‘Doğru yiyecek sağlıklı gelecek’ olduğunu belirterek, beslenmenin ilkokul ve toplum düzeylerindeki önemini vurgulamış oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.