Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere kanseri tanıma ve önleme konusunda bilgi verildi

Karabük’ün Eflani ilçesi toplum sağlığı merkezi kanserin etkin, verimli bir şekilde öğrencilere anlatılması ve kanser hastalığına karşı farkındalık oluşturulması amacıyla okullarda bilgilendirme çalışmaları düzenliyor. İMKB Çok...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 09:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencilere kanseri tanıma ve önleme konusunda bilgi verildi
Karabük’ün Eflani ilçesi toplum sağlığı merkezi kanserin etkin, verimli bir şekilde öğrencilere anlatılması ve kanser hastalığına karşı farkındalık oluşturulması amacıyla okullarda bilgilendirme çalışmaları düzenliyor. İMKB Çok Programlı Lisesinde toplum sağlığı ekipleri, öğrencilere kanser hakkında bilgi verdi.

Okullarda çalışmalar yürüten toplum sağlığı ekipleri yapılan bilgilendirme programları ilçedeki kanser kontrolü amacıyla sigara ve diğer tütün ürünlerinin kullanımının azaltılması, sağlıklı beslenmenin eğitim yoluyla yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Okullarda öğrencilere sağlıklı yaşamda dikkat edilmesi gereken beslenme, spor, hijyen, düzenli uykunun önemi ve sigaranın en önemli kanser nedeni olduğu anlatılıyor. Yapılan seminerlerde konu ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.