Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler sumo robotu yaptı

Ankara’nın Polatlı Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri 4 yıldır sumo robotu yapıyor. 4 yılda 6 robot üreten öğrenciler, yaptıkları robotlarla Milli Eğitim Bakanlığının Uluslar arası Robot yarışmalarına...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenciler sumo robotu yaptı
Ankara’nın Polatlı Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri 4 yıldır sumo robotu yapıyor. 4 yılda 6 robot üreten öğrenciler, yaptıkları robotlarla Milli Eğitim Bakanlığının Uluslar arası Robot yarışmalarına katılıyor. Robot yapımı, öğrencilerin mesleki tecrübelerinin gelişmesine büyük katkı sağlıyor.

Robotlar, sumo güreşçileri gibi dohyo adı verilen zemin üzerinde birbirleri ile karşılaştırılıyor. Robotlar birbirlerini dohyonun dışına itmeye çalışıyor. İten robot o raundu kazanıyor. Okul Müdürü Süleyman Tatar, bu seneki hedeflerinin Türkiye birinciliği olduğunu söyledi.

Tatar, öğrencilerin robot üretirken, aslında okulda almış oldukları bilgileri uygulayarak gördüklerini belirtti. Elektrik Bölümü Öğretmeni Hasan Erdoğan ise, robot çalışmalarının öğrenciler açısında da mesleki tecrübelerini geliştirmeleri açısından da büyük imkanlar sağladığını ifade etti. Erdoğan, "Robot Kulübünde yer alan öğrencilerimiz mezun olduklarında öğrendikleri bilgileri gittikleri üniversite de geliştirerek daha büyük başarı elde ediyorlar." dedi.

Erdoğan ayrıca, bir büyük sumo robotunun yapımının ortalama iki ay sürdüğünü belirtti.

Robot Kulübü öğrencinden Göksel Işık’da, ilk başta robot yaparken çok zorlandıklarını ama zamanla zevkli ve eğlenceli bir hal almaya başladığını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.