Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler kendi tasarladıkları elektirikli araçla dereceye girme peşinde

Yozgat Bozok Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Alternatif Enerjili Araç Yarışları Elektromobil kategorisinde ürettikleri elektirikli araçla TÜBİTAK bünyesinde düzenlenen yarışlara iddialı girmeye hazırlanıyor. Bozok...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenciler kendi tasarladıkları elektirikli araçla dereceye girme peşinde
Yozgat Bozok Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Alternatif Enerjili Araç Yarışları Elektromobil kategorisinde ürettikleri elektirikli araçla TÜBİTAK bünyesinde düzenlenen yarışlara iddialı girmeye hazırlanıyor.
Bozok Üniversitesi geçen yıl katıldığı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışları Elektromobil kategorisinde ürettikleri araçla 48 üniversite arasından 8.lik elde ederek başarılı bir yarışma geçirmişlerdi. Bu sene ikinci defa katılacakları yarışmadan daha iyi bir derece beklediklerini belirten 3M-Elektro Grubu kaptanı Tunahan Demir ve takım sözcüsü Umut Gül, çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.
Araçta iki motorun olduğunu şanzıman ve diferansiyel bulunmadığını söyleyen Tunahan Demir, "Bunları elektronik aksamını kendi imkanlarımızla yaptık. Kendi motorumuzu imal etmek ve diğer eksikliklerin giderilmesi için maddi anlamda desteğe ihtiyacımız var. Elektrikli araçlarla ilgili son yıllarda Türkiye’deki ve dünyada önemli gelişmeler var bu gelimelerden gelişmelerden bizde Yozgat’ımızında faydalanmasını istiyoruz. Bu sayede ilimize bu yönde yapılacak yatırımların sağlanmasınada katkı sağlamış oluruz. Ortaya koyduğumuz 4 tekerlekli aracımızda telemetre sistemi de mevcut olup akünün hız ve akım değerlerini izleyebiliyoruz. Bunların hepsi üniversitemiz bünyesinde yapılıyor olmasından mutluyuz."dedi.
Elektirikli aracın benzin ve diğer yakıt türlerine göre doğaya herhangi bir zararın olmadığını vurgulayan Demir, “Şuan araç üzerinde ciddi anlamda çalışmamızı sürdürüyoruz. Yozgatlı işadamlarımızın destek ve katkılarıyla inanıyorum ki elekririkli aracımızı her bakımdan gelişmesine olanak sağlamış olacağız. Bu bakımdan hayırseverlerimizin sponsorluk olur, başka şey olur desteklerini bekliyoruz."diye konuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.