Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler, Arapça konferansına büyük ilgi gösterdi

Kırıkkale Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Gramer Öğretim Teknikleri Arapça Örneği’ konferansına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Cevher, tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrenciler, Arapça konferansına büyük ilgi gösterdi
Kırıkkale Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Gramer Öğretim Teknikleri Arapça Örneği’ konferansına öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Cevher, tarafından düzenlenen konferansta Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Arapça Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencilerinin yanı sıra diğer bölümdeki öğrencilerde ilgisiz kalmadı.
Konferans sonunda Arapça Mütercim Tercümanlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdussamed Yeşildağ, Cevher’e teşekkür verdi.

Kırıkkale Üniversitesi Yahya Kemal Salonu’nda yapılan konferansta konuşan Dr. Cevher, uzunca açıklamaya dayalı ve öğrencin etkinliğinin az olduğu klasik gramer öğretim metotlarının terk edilmesi gerektiğini söyledi.

Ön ve son geri bildirime dayalı öğretim metodunun önemine dikkat çeken Cevher, “Özne, yüklem ve nesne gibi konular uzunca açıklanmak yerine bir şarkı ile daha kolay şekilde öğretilebilir.” dedi.

Cevher, gramer öğretiminde daha etkin bir öğretimin gerçekleşmesi için takip edilecek olağan bir yolda, öğretim maddesi öğrenci açısından yararlı mıdır? Öğretim maddesi hedeflere ulaşmada gerekli midir? Öğretim yöntemi hedefi gerçekleştirmekte midir? Niçin bu yöntemi seçtik? Sorularına cevaplar verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.