Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Odunpazarı'nda simitçilerin sıkıntılarına formül aranıyor

Eskişehir merkez İlçe Odunpazarı Belediyesi, ilçedeki simitçilerin sorunlarını çözmek için ortak formül arıyor. Belediye Başkanı Kazım Kurt, sorunları ortak bir paydada çözmek için ilçede faaliyet gösteren simitçilerle bir araya geldi....

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Odunpazarı'nda simitçilerin sıkıntılarına formül aranıyor
Eskişehir merkez İlçe Odunpazarı Belediyesi, ilçedeki simitçilerin sorunlarını çözmek için ortak formül arıyor.

Belediye Başkanı Kazım Kurt, sorunları ortak bir paydada çözmek için ilçede faaliyet gösteren simitçilerle bir araya geldi. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezindeki toplantıda Odunpazarı bölgesindeki simit tezgâhı sahipleri ile karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Kurt, toplantıda yaptığı konuşmada, simit satan insanların kendi sorununa sahip çıkmasını istediklerini dikkat çekti. Kurt, simit satış tezgâhlarındaki sorunları çözmek istediklerini kaydeden Kurt, şimdiye kadar kuralsız bir yol izlendiğini, belli kurallar konulduğunu ama uyulmadığını gördüklerini belirtti.

ÇÖZÜM ŞART

Kurt, sıkıntıların iki tarafında üzülmeden vatandaşların yararına olacak şekilde çözülmesi gerektiğini vurguladı. Simit tezgâhlarının 3 yıllık taahhütname ile verildiğini aktaran Kurt, “Gerçekten ihtiyacı olan kişilere, gelecekle ilgili geçim durumunu düzeltmek amacıyla veriliyorsa niye 3 yıl?” diye sordu.

Kurt, “3 yıl sonra ne yapacaksınız? Bunu düzene sokmamız gerekir. Bu iş nasıl çözülür? Beraber nasıl çözeriz? Kimse zarar görmeden daha iyi koşullar nasıl yaratılır? Biz araştırmamızı yaptık. Çok doğru yerde olduğumuzu söylememiz mümkün değil. Birbirimizi üzmeden düzen içinde bu işi çözmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Kurt, simit tezgâhı belli sıkıntıları olan, engeli olan, devletin bakamadığı, devletin iş veremediği, devletin ihmal ettiği, dışladığı insanlar için bulunan bir formül olduğunu belirtti. Kurt, “Belediyeler iyi niyetle hemşerilerine yardım olsun diye böyle bir yol buluyorlar. Birlikte bundan sonrası için ne yapılabilir bunu konuşalım birlikte hareket edelim. Sizin şikâyetleriniz neler, ne öneriyorsunuz? Sizin düşünceleriniz bizim için önemli sizin düşüncelerinizi değerlendirip doğru ya da doğruya en yakın yolu bulmayı istiyoruz.” diye konuştu.

Simitçiler de toplantıda durumlarıyla ilgili fikir ve düşüncelerini iletti. Ortaya atılan fikir ve düşünceler çerçevesinde ilerleyen günlerde simitçilerle ilgili yaşanan sıkıntılar ortadan kaldırılacak. Alınan kararlar kamuoyuna açıklanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.