Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oda Başkanı Güzelsoylar: Esnaf yok olma noktasına getirildi

Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Ağa Güzelsoylar, Perakende Yasası'nın çıkarılmamasının esnaf ve sanatkarı bitirme noktasına getirdiğini, sermayenin birkaç kişinin elinde birikerek tekelleştiğini söyledi.Perakende sektörünü düzenleyen...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Oda Başkanı Güzelsoylar: Esnaf yok olma noktasına getirildi
Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Ağa Güzelsoylar, Perakende Yasası'nın çıkarılmamasının esnaf ve sanatkarı bitirme noktasına getirdiğini, sermayenin birkaç kişinin elinde birikerek tekelleştiğini söyledi.

Perakende sektörünü düzenleyen yasanın çıkarılmamasının milyonlarca esnafı buharlaştırarak yok etme noktasına getirdiğini ileri süren Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı Ağa Güzelsoylar, küçük esnafın el birliği ile bitirilmeye çalışıldığını ifade etti. Güzelsoylar, “Yılardır en iyi şekilde hizmet veren bakkal amcaları sonunda bu yasayla bitirmeyi hedefliyor. Bu Avrupa yasaları nasıl oluyor ise sadece bizim için geçerli oluyor. Başkalarına geçerli olmuyor. Esnafımızın artık yoğun emeği ve sermayesi kalmadı. Her şey sermayenin eline bırakılınca, girişimcilik için yapılan teşvik ve yatırımlar da boşa çıkar. Bari Avrupa yasalarına göre marketler haftanın bir günü kapatılsın diyoruz. Ona da kimse yanaşmıyor. Bu yasa kuralsızlık esnaf ve sanatkârı bitirme noktasına getirmiştir. Bu durumdan hem esnafımız hem de tüketici zarar görmektedir. Çevredeki esnaf dükkânını kapatırsa, perakende piyasasında rekabet kalmaz. Vatandaşlarımızdan ricamız büyük alışveriş merkezlerinden alışveriş yapmasınlar.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.