Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nüfus Müdürlüğü'nün taşınma karmaşası

Sivas Belediyesi'nin Valilik arkasında yapacağı Kepenek Meydanı projesi kapsamında Nüfus Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarının taşınması için çalışmalar sürüyor. Ancak Numune Hastanesi’nin eski yerine Sağlık Bakanlığı tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2015 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2015 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nüfus Müdürlüğü'nün taşınma karmaşası
Sivas Belediyesi'nin Valilik arkasında yapacağı Kepenek Meydanı projesi kapsamında Nüfus Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarının taşınması için çalışmalar sürüyor. Ancak Numune Hastanesi’nin eski yerine Sağlık Bakanlığı tarafından izin çıkmayınca Nüfus Müdürlüğü için Belediye yeniden Kunduracılar Çarşısı'nın üst katını önererek tadilat çalışması başlattı. Ancak binanın çürük olduğuna dair iddialar ve duvarlardaki çatlaklar akıllarda soru işareti bıraktı.

Kepenek Meydanı projesi kapsamında Nüfus Müdürlüğü'nün taşınması konusunda karmaşa yaşanıyor. Proje ile geçen yıl Valilik arkasında bulunan Adliye binasının yıkılması, Nüfus Müdürlüğü'ne yer bulunarak bir an önce taşınması planlanıyordu. Bir türlü nereye taşınacağına karar verilemesi projeyi durma noktasına getirdi.

Nüfus Müdürlüğü için Kızılay Tıp Merkezi, SGK ek binası ve Kunduracılar Çarşısı'nda bulunan Belediye'ye ait eski Bağ- Kur binası gösterildi. En sonunda Numune Hastanesi'nin taşınmasının ardından boşalan binalardan birinde karar verildiği söylendi. Ancak bu kez de Sağlık Bakanlığı'ndan onay çıkmadı. Sağlık Bakanlığı'nın kararının ardından gözler yeniden alternatif yerlere çevrildi. Belediye Başkanı Sami Aydın, Kunduracılar Çarşısı'nda bulunan 2 bin 600 metrelik en üst katı Valilik arkasındaki birimler için ayarlamak üzere tadilat çalışması başlattı.

KUNDURACILAR ÇARŞISI YOĞUNLUĞU KALDIRABİLECEK Mİ?

Vali Alim Barut’un onayına sunulduğu belirtilen yer ile ilgili Belediye tadilat çalışması başlatırken, asansör yapılacağı belirtilen çarşı içinde yoğunluk olacağı için vatandaşların 4 katı nasıl çıkacakları ise merak konusu oldu. Diğer yandan binanın çürük olduğu ile ilgili söylentiler ve duvarlardaki çatlaklar da cabası.

Bu arada yasa çıktıktan sonra yeni nüfus cüzdanları verilmeye başlanacağı için Kılavuz mahallesinde yapılacak Valilik ek binasına taşınma işleminin 5 yılı geçebileceği belirtiliyor. Şimdi Valilik tüm bu olumsuzlukları düşünerek, vatandaşların kolay ulaşabileceği ve yoğunluğu kaldırabilecek bir binaya Nüfus Müdürlüğü'nün taşınması için karar verecek. Nüfus Müdürlüğü ve diğer kurumların taşınmasının ardından Belediye Valilik arkasındaki ek binaları yıkarak, Kepenek projesini başlatacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.