Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NSU Soruşturma Komisyonu gazetecileri dinleyecek

Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren NSU Terör Örgütü’nün Baden-Württemberg’deki (BW) bağlantılarını ve çalışmalarını soruşturma amacıyla kurulan BW Eyalet Meclisi NSU Soruşturma Komisyonu halka açık ilk toplantıyı Cuma günü...

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2015 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2015 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren NSU Terör Örgütü’nün Baden-Württemberg’deki (BW) bağlantılarını ve çalışmalarını soruşturma amacıyla kurulan BW Eyalet Meclisi NSU Soruşturma Komisyonu halka açık ilk toplantıyı Cuma günü yaptı. Soruşturma Komisyonu bir sonraki toplantıya ünlü gazetecileri davet etme kararı aldı.

Komisyon yetkililerinden alınan bilgilere göre, NSU Terör Örgütü hakkında araştırmalar yapmış olan Der Spiegel dergisi eski Genel Yayın Yönetmeni ve Die Welt gazetesi sahibi Stefan Aust ile Almanya'nın en ünlü siyasal polisiye yazarlarından Wolfgang Schorlau’un yanı sıra toplam 9 gazeteci ve yazar davet edildi.

Soruşturma Komisyonu üyeleri gazetecilerin bilgilerinden faydalanarak özellikle 2007 yılında Heilbronn’da NSU tarafından öldürülen Polis Memuru Michele Kiesewetter cinayetini aydınlatmayı hedefliyor. Emniyet yetkililerin tahminlerine göre polis memuru rastgele kurban edildi. Soruşturma Komisyonu ise bu konuda henüz tatmin olmamış görünüyor. Bilindiği üzere NSU Terör Örgütü’nün tüm mağdurları resmi makamlar tarafından yıllarca şüpheli olarak suçlu muamelesi gördü. NSU Terör Örgütü de bu sayede uzun yıllar rahat bir şekilde faaliyetlerini sürdürdü. Uzmanlar, bu nedenle emniyet yetkililerin aksine Kiesewetter’in rastgele kurban edilmediğini düşünüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.