Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NSU davası müdahil avukatlarından Schily'ye tepki mektubu

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasında görev alan 30 müdahil avukat, eski Federal İçişleri Bakanı Otto Schily'ye bir mektup yazarak tepki gösterdi. Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinde 10 Kasım 2014 tarihinde...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 19:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasında görev alan 30 müdahil avukat, eski Federal İçişleri Bakanı Otto Schily'ye bir mektup yazarak tepki gösterdi. Kölner Stadt-Anzeiger gazetesinde 10 Kasım 2014 tarihinde 'Açıklık getirme' (Klarstellung) başlıklı haberi yayınlanan Otto Schily'nin 2004 yılındaki Köln bombalı saldırısının kısa süre ardından yaptığı açıklama gündeme geldi.

Eski Bakan, 2004 yılında güvenlik birimlerinin değerlendirmelerine göre saldırının ardında terör saldırısı olduğuna dair ipucu olmadığını, kriminal bir çete olabileceğini açıklamıştı. Yaklaşık 30 avukatın imzasını taşıyan mektupta, eski bakanın son açıklamasında 'terör saldırı' ile 'İslami terörizmi' kastettiğini açıklandı ve bu sert bir dille eleştirildi. Saldırıların arkasında kriminal çete olduğu iddiasının geçmişte olduğu gibi şimdi de yanlış olduğu belirtildi.

Güvenlik birimlerinin hiç bir ipucu olmadan saldırganları yine saldırı yapılan gruplar arasında aradığına dikkat çeken avukatlar, eski bakanın böyle bir açıklamayı NSU komisyonunda dahi yapamadığını belirtti. Konu hakkında konuşan avukat Seda Başay, polisin saldırganları mağdurlar arasında aramasından Schily'nin sorumlu olduğunu ve onu son açıklamasından dolayı kınadıklarını ifade etti.

Schily ise açıklamayı haksız bulduğunu bildirdi. Öte yandan OLG Münih'te 165. duruşması görülen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne yönelik davada baş sanık Beate Zschaepe'nin avukatları yine reddi hakim talebinde bulundu. Duruşmaya ifade vermeye gelen bir polis, 1996 yılında Zschaepe'yi dinlediğini fakat bir şey hatırlamadığını söyledi.

Bunun üzerine Başhakim Manfred Götzl, polisin eski tutanağından Zschaepe'nin ifadesini okumaya başlayınca, müdahil avukatlar ve savunma arasında tartışma çıktı. Zschaepe'nin avukatları da reddi hakim talebinde bulundu. Bu talep, davada yapılan 6. reddi hakim talebi oldu. NSU terör örgütü üyelerinin 8'i Türk olmak üzere toplam 10 kişiyi öldürdüğü, iki bombalı saldırı yaptığı ve 15 banka soygunu yaptığı iddia ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.