Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nisan yağmurları, Manavgat'ta saman sıkıntısını önledi

Nisan yağmurları, Antalya Manavgat'ta büyükbaş hayvan besiciliğinde muhtemel saman sıkıntısını azalttı. Geçmiş yıllarda Bulgaristan'dan gelen ithal samanın bu sene ihtiyacın olmadığı belirtiliyor. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici...

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2014 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2014 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nisan yağmurları, Manavgat'ta saman sıkıntısını önledi
Nisan yağmurları, Antalya Manavgat'ta büyükbaş hayvan besiciliğinde muhtemel saman sıkıntısını azalttı. Geçmiş yıllarda Bulgaristan'dan gelen ithal samanın bu sene ihtiyacın olmadığı belirtiliyor. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, nisan yağmurlarının ilçede yaşanması muhtemel saman sıkıntısını önlediğini söyledi.

Kaba yem açılığını karşılamada Manavgat'ın saman sıkıntısının bulunmadığını belirten Ay, nisan yağmurlarının, ilçede oluşabilecek bir kuraklığı önlediğini kaydetti.

Ülkede süt fiyatlarının normal seviyede seyir takip etmesine karşı girdi maliyetlerinin Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika, Polonya ve Bulgaristan'a göre yüksek olduğunu belirten Ay, "Nisan yağmurları Manavgat'ta saman açılığı oluşmasını önledi. Manavgat'ın saman ihtiyacı yok." dedi. Antalya'nın en fazla süt üreten ilçesinin Manavgat olduğunu vurgulayan Ay, günlük 40 ton süt üretimi olduğunu, ilçenin yıllık ortalama süt üretim miktarının ise 15 bin ton olduğunu kaydetti.

    Manavgat'ta 95 bin dekarda 36 bin 500 ton buğday, 12 bin dekarda 2 bin 450 ton yulaf ve 25 bin dekarda 8 bin ton buğday üretimi yapılıyor. Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre ilçede kayıtlı 27 bin 500 büyükbaş hayvan bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.