Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer’in çocukları yaz döneminde kültür-sanat ve bilimle buluşuyor

Bursa Nilüfer Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 3 yıldır sürdürülen ‘Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor’ projesi, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Yaz döneminde Nilüfer’in çeşitli mahallelerinde 130...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer’in çocukları yaz döneminde kültür-sanat ve bilimle buluşuyor
Bursa Nilüfer Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 3 yıldır sürdürülen ‘Nilüfer’in Çocukları Sanatla Büyüyor’ projesi, bu yıl da yoğun ilgi gördü.

Yaz döneminde Nilüfer’in çeşitli mahallelerinde 130 öğrenciye ücretsiz verilen eğitim, Eylül ayına kadar sürecek. Özellikle merkeze uzak mahallelerde yaşayan Nilüferli çocuklara İngilizce, gitar, ritim ve bağlama branşlarında verilen eğitimlerle zirveye ulaştı. Ayrıca Ağustos ayında akıl ve zekâ oyunlarıyla kadınlara yönelik verilecek geleneksel ebru sanatı ve resim atölyeleri de bu kervana eklenecek. Gelen talepler doğrultusunda farklı branşlarda da eğitim yelpazesi devam edecek.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kentte kültür ve sanatı her kesime ulaştırmak için çalıştıklarını belirterek, amaçlarının çocuklar başta olmak üzere Nilüfer’de yaşayan herkesin bir spor dalıyla ilgilenmesi ve en az bir müzik aleti çalabilmesi olduğunu söyledi.

Nilüfer’de 50 kadınla başlatılan 'Kadın Hayata Yakın' projesinin şimdi salonlara sığmadığını belirten Başkan Bozbey, ‘Nilüfer’in çocukları sanatla büyüyor’ başlığı altında üç yıl önce başlatılan çalışmanın da bu projenin verdiği enerjiyle oluştuğunu ifade etti. Başkan Bozbey, “Branş öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin yaşadığı yerleşim birimlerine giderek, ücretsiz eğitim veriyor. Müzik eğitimi alan öğrencilerimizin gitarları ve bağlamaları, İngilizce eğitiminde ise öğrencinin seviyesine uygun kitap setleri belediyemiz tarafından armağan ediliyor. Resim ve ebru eğitimlerinde de gerekli materyalleri sağlıyoruz.” dedi. Bozbey, bu çalışmalarda gönüllü öğretmenlerin de desteğini aldıklarını sözlerine ekledi.

Eylül ayına kadar devam edecek eğitimlerin ardından okulların açılmasıyla birlikte kış için programlanan eğitimlere başlanacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.