Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer Safvet Koleji'nden 'Babamla Okulumda Kahvaltı Yapıyorum' projesi

İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji, öğrencilerin babalarını eğitime dahil etmek, çocuğun babasıyla nitelikli vakit geçirmesini sağlamak amacıyla 'Babamla Okulumda Kahvaltı Yapıyorum' projesi başlattı. Proje ile ana sınıfından 5. sınıfa...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer Safvet Koleji'nden 'Babamla Okulumda Kahvaltı Yapıyorum' projesi
İnegöl Özel Nilüfer Safvet Koleji, öğrencilerin babalarını eğitime dahil etmek, çocuğun babasıyla nitelikli vakit geçirmesini sağlamak amacıyla 'Babamla Okulumda Kahvaltı Yapıyorum' projesi başlattı. Proje ile ana sınıfından 5. sınıfa kadar bütün öğrencilerin babaları, okula davet edilip çocuğuyla beraber olması sağlandı.

Özel Nilüfer Safvet Koleji Müdürü İsmail Göbül, projenin amacını şöyle anlattı: "Okul olarak her sene geleneksel olarak yaptığımız 'Babamla Kahvaltı Yapıyorum' adı altında bir uygulamayı 4 yıl önce başlattık. Velilerimizi eğitim içine çekmek, öğrencimiz; 'Babam benimle ilgileniyor, öğretmenimi tanıyor, sadece işine değil bana da vakit ayırıyor' olgusunu göstermek, eğitimde öğrencinin kahvaltı yaparak okula gelmenin ne kadar önemli olduğunu kavratmak ve birbirini görmeyen, tanışmamış velilerimizi tanıştırmak için böyle bir program düzenledik.”

Çocuğun dünyasında babanın çok farklı bir yeri bulunduğunun altını çizen Göbül, "Babalar genellikle iş yoğunlundan dolayı çocuklarına yeterince vakit ayıramadıklarından şikayetçi oluyorlar. Çocuklarla yaptığımız görüşmelerde ise öğrencilerin de babasıyla az vakit geçirdikleri ve babasını okulunda görmekten çok mutlu olduklarını gördük. Biz de okul olarak bu projeyi hayata geçirerek, bir gün de olsa öğrencilerimizin sabah servisle değil de babasının elinden tutarak okula gelmelerini sağlayarak, hem öğrencimizi mutlu etmenin hem de babaları da mutlu etmenin mutluluğunu yaşadık." dedi.

Öğrenciler, babalarıyla beraber karşılıklı olarak kahvaltı yapmanın mutluluğunu yaşarken, sabah kahvaltı yapmanın da ne kadar önemli olduğunu kavradılar. Velilerin, projeden son derece mutlu olduğu gözlenirken, kahvaltıya okul 3. sınıf velilerinden Ercan Yılmaz, “Çocuğumun günler öncesinden ısrarı üzerine kahvaltıya katıldım. Bu çalışmayı hayata geçiren okul idaresine teşekkür ediyorum." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.