Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nilüfer Koleji’nden Oxford’a 12 finalist

Oxford Üniversitesi tarafından düzenlenen İngilizce hikaye okuma yarışmasına, Nilüfer Koleji, 12 finalistle damga vurdu. İngilizce hikaye okumaya teşvik etmeyi amaçlayan yarışmaya her yıl binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor....

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nilüfer Koleji’nden Oxford’a 12 finalist
Oxford Üniversitesi tarafından düzenlenen İngilizce hikaye okuma yarışmasına, Nilüfer Koleji, 12 finalistle damga vurdu.
İngilizce hikaye okumaya teşvik etmeyi amaçlayan yarışmaya her yıl binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşiyor. Bu yıl Oxford Big Read yarışmasının 2 raundunda ilk ve ortaokul bölümlerinden toplam 40 öğrenci finalist oldu. Yarışmada Nilüfer Koleji 12 öğrenci ile bu alanda en fazla öğrenciye sahip olan kurum oldu.
Küreselleşen dünyada bir yabancı dili öğrenmenin zorunlu hale geldiğini ifade eden Nilüfer Koleji Genel Müdürü Mehmet Kıcıroğlu, bir dilin bile yeterli olmadığı günümüzde İngilizce’nin ortak dili haline geldiğini kaydetti.
İngilizce öğreniminin süreklilik isteyen zor bir süreç olduğunu belirten Kıcıroğlu, şunları dile getirdi: “Öğrenilen dilin kalıcı hale gelebilmesi, öğrenilenlerin tekrarıyla mümkündür. Bunun da en iyi yolu okumaktır. Birçok dil öğrencisi, öğrendiği dili özgüven çerçevesinde kullanamaz. Çünkü öğrendiği dili etkin bir şekilde kullanmak için yeterli zaman harcamaz. Oysa öğrenilen dilde okuma, o dili etkili biçimde kullanmanın en kolay, en açık ve en eğlenceli yoludur. Big Read yarışması bu açıdan çok önemli, Oxford University Press'e düzenledikleri bu kampanya ve yarışma organizasyonundan dolayı teşekkür ederim.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.