Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Niğde Üniversitesi tarihinde bir ilk daha

Niğde Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikleri ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü, Kültür Bakanlığı desteğiyle 'Niğde Üniversitesi Kısa Film Festivali' düzenledi....

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Niğde Üniversitesi tarihinde bir ilk daha
Niğde Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikleri ve Medya Yapımcılığı Bölümü Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümü, Kültür Bakanlığı desteğiyle 'Niğde Üniversitesi Kısa Film Festivali' düzenledi.

Niğde adına bir ilk olacak festivale Kıbrıs başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok ilinden Üniversiteli öğrenciler tarafından çekilen filmler değerlendirilmeye alındı.Türk Dünyası Öğrencileri Kısa Film Yarışması kapsamında hazırlanan ve çekimi tamamlanan kısa filmler Niğde Üniversitesi Kısa Film Komitesi tarafından değerlendirmeye alındı. Festival Başkanlığı Görevi Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Adnan Görür’e verilirken,Festivalin düzenleme ve yürütme sorumluluğu da Niğde Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikleri ve Medya Yapımcılığı Bölümü hocaları tarafından yapıldı.Katılımcıların çalışmalarını inceleyen birimler tarafından yarışma sonucu 1kasım tarihinde ilan edilecek. 6-8 Kasım tarihleri arasında da Niğde Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde gerçekleştirilecek olan Festivalde çeşitli konferans,panel ve film gösterileri sunulacak.Festivalin son gününde ise yapılan yarışmanın ödül töreni yapılacak. İlk üç derecenin ödül alacağı yarışmada birinci olan yarışmacı 2 bin lira, ikinci yarışmacı bin 500 lira, üçüncü yarışmacı ise bin liralık para ödülünün sahibi olacak.

Yapılan yarışmalarda değerlendirmeyi yapacak olan seçim kurulu yani jüri üyeleri arasında Film yapımcıları, Televizyon sahipleri,Uzman Eğitimciler ve Oyuncular yer almakta. Öğrenciler adına büyük bir adım olarak nitelendirilen bu yarışma sadece ödül anlamında değil, öğrencilerin kişisel gelişiminde de büyük katkı sağlayacak. Bu yıl ilki olmasına nazaran yoğun bir çalışma içine giren Festival sorumluları her şeyin çok güzel olacağını ifade etti. Aynı şekilde üzerine koyarak geleneksel hale getirmeyi düşündükleri Film Festivali içinde yer almaktan da mutlu olduklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.