Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nevşehir’de "Herkes O’nu Okuyor" yarışması ödül töreni yapıldı

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEV-DER) ile Peygamber Yolu Derneği tarafından 'Kaybedeni Olmayan Yarışma' sloganı ile organize edilen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında dereceye girenler ödüllerini törenle aldı.Nevşehir’in...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nevşehir’de "Herkes O’nu Okuyor" yarışması ödül töreni yapıldı
Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEV-DER) ile Peygamber Yolu Derneği tarafından 'Kaybedeni Olmayan Yarışma' sloganı ile organize edilen ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında dereceye girenler ödüllerini törenle aldı.
Nevşehir’in Uçhisar beldesinde bulunan Silene Restaurant’ta gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Törende, sunucu Reha Yeprem, okuduğu Naat-ı Şerif’ler ile katılımcıları duygulandırdı. Sınav sonucu ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere 4 ayrı kategoride dereceye girenlere 4 umre, 9 tablet, 8 bisiklet ve 16 saat ödül olarak verildi.
Ödül törenine konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı- Yazar Dr. Reşit Haylamaz’ın Peygamber Efendimiz'in hayatını konu alan konferans verdi. Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (sav) daha iyi tanımak ve tanıtmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Haylamaz, bugün yaşanan birçok sıkıntının Efendimiz'i layıkıyla tanıyıp, O'nun yaşantısı rehber edinilmediği için olduğunu ifade etti.

Sahabilerin dünyanın dört bir yanına İslam’ı anlatmak için gittiğini, Anadolu’nun da her yerinde sahabi mezarlarının bulunduğunu belirten Haylamaz “ Onlardan sonra sancak başkalarına başkalarına geçerek bize kadar geldi. Eğer yürüdüğünüz güzergah Resulullah’ın yürüdüğü ise, sahabiden gelen sancağı bir emanet olarak alıpğ dünyanın dört bir tarafına taşımaktan başka bir hedefiniz yoksa, siz gidemeseniz de gidenlere yardımcı olmanın ötesinde bir hedefiniz yoksa, kardeşler size farklı bakıyor olabilir, Efendimiz ve ashabının, önceki Peygamberlerin davrandığı gibi, Allah (c.c)’ın takdir ettiği insanların duruşları gibi bir duruş sergileyin, bu sıkıntı, musibet yok olacak. Birileri pişman olacak. Efendimiz, kendisine nifakla karşı koyan, yan çizen, yarı yolda bırakan ve içeriden kuyu kazan insanların bile hepsini yeniden kazandı. Mümin, hissiyatıyla hareket etmez. Birileri yapabilir, biz kendimizden mesulüz. Mümin, aklıyla, mantığıyla, hissiyatını ve duygularını dengeleyen insandır. Affedebiliyorsanız, yarınlar sizindir. Allah’ın da, Resulu’nün de sizi sevmesini istiyorsanız yarınlara kendinizi hazırlayın” ifadelerini kullandı.
Daha sonra 4 ayrı dalda düzenlenen yarışma sonunda dereceye girenlere bisiklet, laptop, Ipad mini gibi hediyelerinden oluşan ödülleri verildi. Dereceye girenler yarışma sayesinde Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hayatını daha iyi idrak ettiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.