Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NEÜ'de yeni akademik yıl 'musiki' konseri ile başladı

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin (NEÜ) 2013-2014 akademik yılı çok sayıda davetli ve öğrencinin katıldığı törenle başladı. Eğitim Fakültesi Müzik bölümü hoca ve öğrencilerinden oluşan sanat musikisi ve halk müziği ekiplerinin...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
NEÜ'de yeni akademik yıl 'musiki' konseri ile başladı
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin (NEÜ) 2013-2014 akademik yılı çok sayıda davetli ve öğrencinin katıldığı törenle başladı.

Eğitim Fakültesi Müzik bölümü hoca ve öğrencilerinden oluşan sanat musikisi ve halk müziği ekiplerinin mini konseriyle başlayan açılış töreninde ilk söz alan öğrenci konseyi başkanı Abdullah Yusuf Koç oldu. Koç, yeni akademik yılın hayırlı olmasını dilediği selamlama konuşmasında, sorunsuz, başarılı ve araştırmaya dayalı bir eğitim yılı geçirme temennisini dile getirdi. Ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Valisi Muammer Erol ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in söz aldığı akademik yılı açılış töreninde ilk dersi İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Hanefi Özbek verdi. Hanefi Özbek, yeni yılın ilk dersinde müzik ve musiki arasındaki farka ve musikinin insan beden ve ruh sağlığına yaptığı olumlu etkilere değindi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de yüksek öğretimin hızla geliştiğine, büyüdüğüne işaret etti ve bunun rekabeti beraberinde getirdiğini ifade etti. "Üniversiteler sayı olarak da kalite olarak da hızla gelişiyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi de buna paralel olarak hızla büyüyor." diyen Prof. Dr. Muzaffer Şeker, konuşmasına şöyle devam etti: "Konya Üniversitesi olarak başladığımız serüvenimize bugün Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak devam ediyoruz. Biz kendimizi yeni kurulan küçük bir üniversite olarak görmüyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türkiye’nin ve Konyamızın köklü yüksek öğretim geleneğinin ve tecrübesinin mirasçısıdır. Bu yüzden eğitim kalitesini yükseltmek adına sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağırdır."

NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu'nda gerçekleşen açılış törenine, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.