Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Namazdan çıkan cami cemaati, kitap okuma etkinliğine destek verdi

Hatay'ın Erzin ilçesinde kitap okuma etkinliğine cami cemaati de katıldı. Kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanında yapılan programa Merkez Camiinde ikindi namazını kılan cami cemaati de destek verdi. Öğrencilerle...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Namazdan çıkan cami cemaati, kitap okuma etkinliğine destek verdi
Hatay'ın Erzin ilçesinde kitap okuma etkinliğine cami cemaati de katıldı.

Kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanında yapılan programa Merkez Camiinde ikindi namazını kılan cami cemaati de destek verdi. Öğrencilerle birlikte yaklaşık bir saat boyunca kitap okuyan vatandaşlar, programdan memnun kaldı.

Anadolu Gençlik Derneği Erzin Temsilciliğinin organizasyonunda öğrenci ve vatandaşların oluşturduğu bir grup, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için etkinlik düzenledi. Cumhuriyet Meydanında yapılan programda kendi getirdikleri taburelere oturan öğrenci ve vatandaşlar, yaklaşık bir saat sessiz bir şekilde kitap okudu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya’nın da katıldığı programa Merkez Camii'nde ikindi namazını kılan cami cemaati de iştirak etti.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Erzin Temsilcisi İbrahim Asarkaya, okuma oranın çok düşük olduğuna dikkat çekti. Vatandaşların günde 6 saat televizyon izlediğini, 3 saat internet kullandığını, kitap okumaya ise sadece 1 dakikasını ayırdığını belirten İbrahim Asarkaya, "Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) ülkemizde okuma oranı ile ilgili raporunu geçtiğimiz günlerde açıkladı. raporuna göre Türkiye kitap okumada dünyada 86’cı sırada. Bu oran çok düşük. Öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanamadığını derslerde görüyoruz. Bu oranı yükseltmek için biz öğretmenlere de büyük iş düşüyor. Kitap okumanın önemine dikkat çekmek için bu etkinliği düzenledik. Bu tür programlarımız devam edecek." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.