Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MUTSO ile İş-Kur arasında protokol imzalandı

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında MUTSO'nun Datça, Ortaca ve Yatağan temsilciliklerinde iş ve işçi arayanlara yönelik olarak İş-Kur...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MUTSO ile İş-Kur arasında protokol imzalandı
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında MUTSO'nun Datça, Ortaca ve Yatağan temsilciliklerinde iş ve işçi arayanlara yönelik olarak İş-Kur hizmet noktası kurulacak.

MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, yaptığı açıklamada işverenlere ve işçilere destek olmak amacıyla protokolü imzaladıklarını belirterek, "İşsiz insanımız da çok, işçi arayan esnafımız, tüccarımız da ama bunlar bir türlü biraraya gelemiyor. Bu hizmet noktaları sayesinde artık ilçelerimizdeki oda temsilciliklerimizde, işverenle iş arayan gençlerimizi biraraya getirmiş oluyoruz. Bundan sonra işsiz gençlerimiz veya eleman arayan işadamlarımız buralara kayıt yaptırabilecek. Onları hem işçi bulma konusunda yönlendireceğiz hem işçilere nasıl iş aranır, ne yapılır bu konuda destek olacağız. Bu protokolün özellikle turizmle ilgilenen ilçelerimiz için çok önem taşıyacağını düşünüyorum, çünkü eleman sıkıntısı, özellikle kalifiye eleman sıkıntısı bu bölgelerimizde had safhada. Bu amaçlar doğrultusunda yeni kuracağımız bu üç merkezimizin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

İş-Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli de iki kurum arasındaki uyumlu çalışmaya dikkat çekerek, "Bu hizmet noktası uygulamamız kapsamında imzalayacağız protokolün önemi yerelleşmedir. Biz zaten müdürlük olarak vatandaşlarımıza hizmet sunuyorduk ancak Ticaret ve Sanayi Odamız ile imzalayacağımız bu protokol sayesinde vatandaşa yerel noktada, bulundukları noktada bir tür ayağına gitme görevini üstleniyoruz. Amacımız vatandaşa hizmet. İlimizde şu an itibariyle 2 bin küsur açık iş talebimiz var. İlimiz genelinde her altı ayda bir işgücü piyasası araştırması yapıyoruz. 21 bin 500 civarında kayıtlı işsizimiz var ama aynı zamanda bu yıl itibarıyla 2 bin civarında açık iş talebimiz var. Bunun iki sebebi var. Birincisi, bir kısım vatandaşımızın mesleği yok ki biz bu sorunun önüne geçmek için UMEM Beceri'10 Meslek Edindirme Kursları düzenliyoruz. İkincisi ise vatandaşlarımızın iş seçiyor olması. Ana sorunumuz budur." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.