Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muş’un rafting ekibi Şırnak’a gidiyor

2014 yılı faaliyetlerini yoğun bir program ile başlatan Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Su Sporları Spor Kulübü rafting ve kano ekibi Şırnak'a gidiyor. Güçlükonak Kaymakamlığı’nın 30–31 Mayıs 2014 tarihleri...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muş’un rafting ekibi Şırnak’a gidiyor
2014 yılı faaliyetlerini yoğun bir program ile başlatan Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muş Su Sporları Spor Kulübü rafting ve kano ekibi Şırnak'a gidiyor. Güçlükonak Kaymakamlığı’nın 30–31 Mayıs 2014 tarihleri arasında faaliyet yapılması daveti üzerine Şırnak’a gidecek olan Muşlu rafting ve kano ekibi şimdiden hazırlıklarına başladı.

2013 yılı programını Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi Cehennem Deresinde yaptığı faaliyet ile tamamlayan Muşlu raftingciler, 2014 yılı içerisinde birçok kentte faaliyet yapmayı planlıyor. Muş’un rafting ve kano ekibinin Şırnak faaliyet yapmasının çözüm sürecine katkı sağladığına inandığını belirten Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal, Muş’un bu güzelliklerle tanıtılmasını istediklerini söyledi.

Muş Valiliği Koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) destekli kano ve rafting faaliyetlerin yoğun bir tempo ile devam edeceğini belirten Muş Su Sporları Spor Kulüp Başkanı Şahin Şahin, amaçlarının Muş’u su sporlarıyla tanıtmak olduğunu söyledi. Şırnak’ta yapılacak olan program ile ilgili açıklama yapan Kulüp Başkanı Şahin, şunları söyledi: “Muş’ta kısa sürede büyük gelişmeler kaydeden su sporları giderek cazip hale geliyor. Dönemin Valisi ve şuan Manisa Valiliği görevine atanan Sayın Erdoğan Bektaş Bey’in rafting sporu için öncülüğü yapmıştı. Daha sonra ise Muş Valiliği Koordinasyonunda Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen bir proje ile su sporlarının temeli Muş’ta atılmış oldu. Bilindiği gibi Muş’un can damarı ve ovaya hayat veren Murat Nehrinde faaliyetlerimiz başlayıp bu güne kadar devam etti. Kısa sürede su sporlarına giderek ilgi artmaya başladı. Hafta sonu Tarihi Murat köprüsünde eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Eğitim alan ve rafting sporu ile tanışan gençlerimiz daha sonra adrenalinin yüksek olduğu parkurlarda bu faaliyetleri sürdürüyorlar. İlimiz bu bağlamda çok ciddi bir potansiyele sahip ancak tanıtılmasında eksiklikler var. Bizde bu eksikliği gidermek için Şırnak Valiliği Güçlükonak İlçe Kaymakamlığının daveti üzerine Cehennem Deresi diye adlandırılan bölgede faaliyette bulunacağız. Özellikle geçen sene yine aynı bölgede rafting faaliyeti yapmıştık ve gerçekten çok güzel geçmişti.”

“SULTAN ALPARSLAN ŞEHRİ, LALELER DİYARI MUŞ’U TANITACAĞIZ”

Su sporlarıyla Muş’ta sporcuların yetiştirilmesini istedikleri kaydeden Muş Su Sporları Spor Kulüp Başkanı ve Rafting İl Temsilcisi Şahin, “Bölgemizde ve özellikle ilimizde genç nüfusun yoğun olduğu yerlerde spor ve sportif faaliyetlerin ön plana çıkması gerekiyor. Buna örnek verecek olursak kayakta ve atletizmde çok başarılı olan hatta olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden sporcularımız var. Bu sporcular gibi binlerce gencimiz var. Neden su sporlarında ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirilmesin? Bunun için hiçbir neden yok ve bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü ilimizde şuan yarım olimpik havuz çalışmaları yapılıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde yapılan havuz sayesinde ilk önce yüzme ve daha sonra ise rafting ve kano eğitimleri vereceğiz. Daha küçük yaşta sporcu yetiştirip müsabakalara katılacağız. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bu çalışmalarımıza destek veren başta Sayın Valimiz Vedat Büyükersoy, Vali Yardımcılarımız Fatih Demir, Hüseyin Göktürk ve Haluk Çakmak, Proje Koordinatörü Sayın Bülent Solmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Kartal’a ve sponsorluk desteğiyle katkılarda bulunan Şah Güvenlik, İş Adamı Sayın Ercan Konuk, Ay-Ka Kitap ve Kırtasiye Sahipleri Akın ile Ferhat Uslu’ya çok teşekkür ediyoruz.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.