Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muratpaşa Mevlana Caddesi'nde bina cepheleri renklenecek

Antalya'da yapılardaki görsel kirliliği gidermek ve kent estetiğini sağlamak amacıyla Muratpaşa Belediyesi’nce başlatılan çalışmanın 2. etabına geçildi. Pilot bölge olarak seçilen Mevlana Caddesi’ne cephe binalar Akdeniz renkleri ile...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muratpaşa Mevlana Caddesi'nde bina cepheleri renklenecek
Antalya'da yapılardaki görsel kirliliği gidermek ve kent estetiğini sağlamak amacıyla Muratpaşa Belediyesi’nce başlatılan çalışmanın 2. etabına geçildi. Pilot bölge olarak seçilen Mevlana Caddesi’ne cephe binalar Akdeniz renkleri ile boyanacak.

Kent estetiği ve birliğinin sağlanması için Muratpaşa Belediyesi’nce başlatılan, Mevlana Caddesi Bina Cephe Düzenleme (bakım ve onarım) Projesi’nin ikinci etabını içeren ihale yapıldı. Muratpaşa Belediyesi, Mimarlar Odası, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında 40 binanın 58 bin metrekarelik cephesi, Akdeniz renkleri ile boyanacak.

Kızıltoprak ve Yüksekalan mahallelerinin Mevlana Caddesi’ne cepheli binaları içeren ikinci etap ihale sonrası firmaya, bu hafta içinde yer teslimi yapılacak. Yer tesliminin ardından da firma 40 binayı; beyaz, turkuaz, mor, mavi ve yeşil gibi Akdeniz renkleri ile boyayacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgenin sadece Muratpaşa’ya değil kente de örnek olacağını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.