Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla'da 3 bin adet lale soğanı dağıtıldı

Muğla'nın Menteşe Belediyesi tarafından, vatandaşlara 3 bin adet lale soğanı dağıtıldı. Ayrıca 100 bin adet lale ve nergis soğanı dikildi. Perşembe Pazarı girişinde yapılan dağıtıma Menteşe Belediyesi Başkan yardımcıları Mehmet...

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla'da 3 bin adet lale soğanı dağıtıldı
Muğla'nın Menteşe Belediyesi tarafından, vatandaşlara 3 bin adet lale soğanı dağıtıldı. Ayrıca 100 bin adet lale ve nergis soğanı dikildi. Perşembe Pazarı girişinde yapılan dağıtıma Menteşe Belediyesi Başkan yardımcıları Mehmet Güven ve Murat Gökalp, Park ve Bahçeler Müdürü Ebru Akın ile CHP Kadın kolları Başkanı Leyla Ersöz katıldı.

Park ve Bahçeler Müdürü Akın, bu yıl Menteşe'nin çeşitli noktalarında 100 bin adet lale ve nergis soğanını toprakla buluşturduklarını belirterek, "Lale, tarihimizde yer eden çok önemli bir figür. Lale, zaman içerisinde suya çizilen ebru, saraylarda, camilerde duvarları süsleyen çini, en güzel kelimelerde ifadesini bulan şiir, hattatın elinden çıkan hat, süs ve motif olmuştur. Bizler de hem tarihi değeri olan bir figürümüze sahip çıkmak hem de şehrimizi güzelleştirmek adına bu etkinliği düzenledik. Halkımıza lale soğanı dağıtımını bu sene ilk defa gerçekleştiriyoruz. İlçemizin dört bir yanına ektiğimiz ve vatandaşlarımızın bahçelerine, balkonlarındaki çiçekliklere dikeceği lale soğanları ile ilkbaharda Menteşe ilçemizde yine çok renkli görüntülerin oluşacağını düşünüyorum. Bu anlamda çevremize hep birlikte sahip çıkmalı, hep birlikte güzelleştirmeliyiz." dedi. Başkan Yardımcıları Güven ve Gökalp, lale soğanlarını kesecikler içinde ve dikimi hakkında bilgi içeren yazılarla birlikte dağıttı. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına da lale soğanı hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.