Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Muğla Valisi Güvençer engelli derneklerini kabul etti

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli dernekleri ve engelli ailelerini makamında kabul etti. Ziyarete Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma,...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla Valisi Güvençer engelli derneklerini kabul etti
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli dernekleri ve engelli ailelerini makamında kabul etti. Ziyarete Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Beyaz Ay Derneği Başkanı Yelda Şah Gökcan, Muğla Özel Eğitim Uygulama Merkezi yöneticileri, aileler ve engelli çocuklar katıldı.

Çocuklarla tek tek ilgilenen Vali Güvençer, yaptığı konuşmada, "Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. İnsanların engelli olmaları, çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte engellilerin normal bir hayat sürmeleri, ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda engelli vatandaşlara acıma duygularıyla yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir." dedi.

Devletin evrensel ölçülerde engellilerini sahiplenme çabasının, toplumun bilinçlenmesi ve kamuoyu desteğiyle anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacağına dikkat çeken Güvençer, "Engellilerle ilgili politikalar, sadece engellilerin insani haklarını ve sosyal güvencelerini sağlamakla sınırlı olmayıp aynı zamanda engelliliğe neden olan etmenlerin ortadan kaldırılmasını kapsayacak şekilde olmalıdır. Hepimiz potansiyel bir engelli adayıyız. Engelli vatandaşlarımızı sadece belli günlerde hatırlamıyoruz. Onlar her zaman hatırlanmakta ve kamunun tüm alanlarından yararlanmaları için kolaylıklar sağlanmaktadır. Yine de bugün vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanında olacağımızı bilmelerini isterim." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.