Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müfredat değişikliği yine protesto edildi

Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin 2015’ten itibaren okullarda ‘farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ çerçevesinde uygulamaya koymak istediği ders planı Stuttgart’ta protesto edildi. Müfredat...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2014 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2014 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Baden-Württemberg (BW) eyaletinde Yeşiller-SPD koalisyon hükümetinin 2015’ten itibaren okullarda ‘farklı cinsel yönelimlere hoşgörü’ çerçevesinde uygulamaya koymak istediği ders planı Stuttgart’ta protesto edildi. Müfredat değişikliğini başından beri protesto eden karşıt grup bu defa ‘Önce evlilik ve aile’ sloganı ile sokaklara çıktı. Eyleme yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Müfredat değişikliği taraftarı olan grupların da karşıt gösteri yapılan alana gelmesi nedeniyle polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Uzun süre gösterilere ara veren müfredat karşıtı grupların yeniden göster yapmasının nedeni ise meclis dilekçe komisyonuna verilen itiraz dilekçelerinin reddedilmesi olarak gösteriliyor.

2015 öğretim yılından itibaren uygulanacak olan müfredat değişikliği ile ilgili çok sayıda karşıt gösteri yapılmış ve imza kampanyaları düzenlenmişti. Yapılan karşıt gösterileri dikkate alan eyalet hükümeti taslağın yeniden gözden geçirilerek velileri rahatız eden bölümlerin düzeltileceği teminatı vermişti. Kiliseler de söz konusu müfredat değişikliği ile ilgili net karşıtlıklarını açıklamıştı. Başbakan Winfried Kretschmann bu konuda kilise temsilcileri ile de görüşeceğini açıklamıştı.

Ders planına karşı Realschule öğretmeni Gabriel Stängle’nin başlattığı ve yaklaşık 200 bin kişinin destek verdiği online imza kampanyası ise sembol oldu. Yapılacak müfredat değişikliğine destek veren veliler ve dernekler de bulunuyor. Değişikliğe destek veren veliler ise, desteklerini farklı anlayışları kabullenme şeklinde tanımlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.