Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müdürlük muhtarları bilgilendirdi

Bafra İlçe Nüfus Müdürlüğü, muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.Bafra Ziraat Odası'nda yapılan toplantıya, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Nüfus Müdür Vekili İsmail Köylü, Bafra Nüfus Müdürlüğü...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müdürlük muhtarları bilgilendirdi
Bafra İlçe Nüfus Müdürlüğü, muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bafra Ziraat Odası'nda yapılan toplantıya, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Bafra Nüfus Müdür Vekili İsmail Köylü, Bafra Nüfus Müdürlüğü veri hazırlama kontrol işletmenleri İsmail Muşmul ve Nagihan Havuz ile sözleşmeli personel Recep Hazman, muhtarlar katıldı.

Bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Bafra Nüfus Müdür Vekili İsmail Köylü, "Vatandaşın size gelip mahallenize 'adres beyanında bulundum' demesini beklemeyin. Siz form D’ler geldiğinde alanda kontrol ediniz. Mahallelerinizde yeni oturuma açılan bina, siteleri belediyeye bildiriniz ki numaralanması gerekiyor. Mühürleriniz okunmuyor. Bazı mühürler çok eski, bazılarının temizlenmesi gerekiyor. Okunmayan mührü geri çeviriyoruz. Bundan da vatandaşlar mağdur oluyorlar ve problem çıkıyor. Bunlara dikkat etmenizi istiyorum. Bir de imzanızı değiştirmiş iseniz bize bilgi verin yeni imza örneklerinizi alalım. Belgelerde farklı imza olduğunda yine işleme almıyoruz.” dedi.

Nüfus cüzdanları hakkında konuşan İsmail Muşmul ise "Aile kütüklerine kayıtlı bulunan her Türk vatandaşına nüfus cüzdanı verilmesinde, nüfus müdürlükleri görevlidir. Nüfus ve uluslar arası aile cüzdanı talep belgeleri, nüfus cüzdanı ile başvurulduğunda, nüfus müdürlükleri tarafından düzenlenir. Cüzdan talep belgelerinin elektronik ortamda düzenlemesi esastır. Nüfus cüzdanına ve uluslar arası aile cüzdanlarına hiçbir şekilde kayıt ve işaret konulamaz. Bu cüzdanlar hiçbir kişi, kurum tarafından alıkonulamaz. Ancak ihtiyaç duyulan hallerde kurumlar bir suretini ‘cüzdan fotolarını’ saklayabilir.” diye konuştu.

Toplantıda muhtarlara adres kayıt sistemi ile ilgili bilgiler de verildi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.