Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mudanya'da mübadele kültürü çalıştayı düzenlendi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde organize edilen 'Mübadele Kültürü ve Sürdürülmesi' konulu çalıştay Tirilye Mahallesi’nde Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çalıştaya, Lozan Mübadilleri Vakfı Başkanı Arif Ümit İşler’in...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mudanya'da mübadele kültürü çalıştayı düzenlendi
Bursa’nın Mudanya ilçesinde organize edilen 'Mübadele Kültürü ve Sürdürülmesi' konulu çalıştay Tirilye Mahallesi’nde Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Çalıştaya, Lozan Mübadilleri Vakfı Başkanı Arif Ümit İşler’in yanı sıra Mudanya Temsilcisi Cumhur Aksan, Tirilye Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Küçük Asya Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Stavros Anestidis, Londra Üniversitesi Yakın ve Ortadoğu Dilleri ve Kültürleri Başkanı Prof. Dr. Yorgos Dedes ile konusunda uzman öğretim görevlileri katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, kendisinin de bir mübadil çocuğu olduğunu belirterek, mübadele kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından çalıştayın önemine vurgu yaptı. Mudanya’nın değerlerinin en iyi şekilde Türkiye’ye ve dünyaya duyurulması gerektiğinin altını çizen Türkyılmaz, kentlerin kimlikleriyle ön plana çıkacağının unutulmaması gerektiğini söyledi.

Çalıştaya katılan öğretim görevlileri ve tarihçiler, gün boyu düzenlenen panellerde mübadele kültürüne ve yaşatılmasının önemine dikkati çekti. Girit mutfağının birbirinden leziz yemeklerinin sunulduğu yemeğin ardından katılımcılara, Tirilye Mahallesi’ndeki tarihi ve kültürel yerler gezdirildi. Mudanya Belediyesi, katılımcılara plaket ve çeşitli hediyelerle çalıştaya katılımlarından ötürü teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.