Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÖP, hem ağaç kurtarıyor hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve çöplerin geri dönüştürülmesini sağlayan Katı Atık Toplama ve Araştırma Projesi (MÖP), ağaç kurtarmaya devam ederken, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.Çöpe atılan kağıt, plastik,...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MÖP, hem ağaç kurtarıyor hem ülke ekonomisine katkı sağlıyor
Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve çöplerin geri dönüştürülmesini sağlayan Katı Atık Toplama ve Araştırma Projesi (MÖP), ağaç kurtarmaya devam ederken, ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.

Çöpe atılan kağıt, plastik, cam ve metallerin ekonomiye geri dönüşümünü sağlamak amacıyla günlük 10 ton katı atık toplanıyor. Bu sayı yılda 4 bin ton ulaşıyor. Bu sayede 656 bin kilowatt enerji, 3 bin 500 ton su tasarrufu sağlanıyor. Bu geri dönüşümle birlikte her yıl binlerce ağaç kesilmekten kurtuluyor.

Kurulan tesisle ekonomik değeri olan çöplerin ayrıştırılarak ülke ekonomisine katkı sağlandığına değinen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Ülkenin kaynaklarının israf edilmemesi adına ne yapabiliriz diye bunun kaygısını taşıyorduk. Özellikle çöp toplama ilçe belediyelerinde, bertaraf etmek ise büyükşehir belediyelerinde. Biz bu çöpleri toplarken, içerisinde ekonomik değeri olan unsurları görünce bunların bertaraf edilmesini doğru bulmadık. Bu konuda bir proje hazırlamak istedik. Biz çöpü evsel atıkları geri dönüşümü olan unsurlar olarak değerlendirdik.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.