Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MKE arazileri, imzalanan protokol ile Kırıkkale Belediyesi´ne devredildi

Kırıkkale şehir merkezindeki Makine Kimya Endüstrisi (MKE) arazilerinin Kırıkkale Belediyesi´ne devri, imzalanan protokol ile gerçekleşti. Toplam 152 bin metrekarelik alana sosyal yatırımlar yapılacak. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın...

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2015 19:50
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2015 19:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MKE arazileri, imzalanan protokol ile Kırıkkale Belediyesi´ne devredildi
Kırıkkale şehir merkezindeki Makine Kimya Endüstrisi (MKE) arazilerinin Kırıkkale Belediyesi´ne devri, imzalanan protokol ile gerçekleşti. Toplam 152 bin metrekarelik alana sosyal yatırımlar yapılacak.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın makamında noter huzurunda protokolü imzalayan MKE Genel Müdürü İzzet Artunç, MKE arazilerinde bulunan lojmanların yerine yapılacak yeni lojman ve sosyal tesis hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Saygılı, Kırıkkale´ye yakışır bir proje olacağını belirterek, titiz bir çalışma yapıldığını söyledi. Saygılı, 17 Eylül´de proje ihalesinin tamamlanacağı ve 40 bin metrekare park alanı için çalışmaların başlanacağı müjdesini de verdi.

Saygılı, “Yapılan anlaşma çerçevesinde Makine Kimya Kurumu'nun Millet Caddesi üzerinde bulunan lojmanların bulunduğu alana 564 adet konut ve sosyal tesisin inşaatı yapılacak. Kurum ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte sosyal tesis yapımı karşılığında MKE arazilerinin Kırıkkale Belediyesi'ne devredilmesi son aşamaya geldi. Bu protokolü MKE Genel Müdürümüz İzzet Artunç ile birlikte bugün imzaladık. Amacımız Millet Bulvarı üzerinde bulunan MKE arazileri üzerinde içinde sosyal yaşam merkezlerini, spor alanlarını, bisiklet ve yürüyüş yollarını barındıran büyük bir şehir parkı yapmaktır.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.