Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik izciler, Kula’yı yeşillendirdi

Kula Atatürk İlkokulu izcileri ve 3-C öğrencileri her yıl geleneksel olarak düzenledikleri ‘Her izci Bir Fidandır’ ağaç dikme etkinliğini bu yıl kent ormanında gerçekleştirdi. İzcilik Kulübü öğrencileri, etkinlik çerçevesinde Orman...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2015 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2015 21:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Minik izciler, Kula’yı yeşillendirdi
Kula Atatürk İlkokulu izcileri ve 3-C öğrencileri her yıl geleneksel olarak düzenledikleri ‘Her izci Bir Fidandır’ ağaç dikme etkinliğini bu yıl kent ormanında gerçekleştirdi. İzcilik Kulübü öğrencileri, etkinlik çerçevesinde Orman İşletme Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak Fıstık çamı fidanlarını toprakla buluşturdu.

Kula Kent Ormanı Ağaçlandırma dikim sahasında Orman İşletme Müdürlüğü personelinin fidanların nasıl dikileceğini anlatmasından sonra sahaya yayılan izciler fidanları toprakla buluşturdu. Konuyla bir açıklama yapan Atatürk İlkokulu izci lideri Mustafa Özer, 5 yıldır Kula'nın çeşitli yerlerine yüzlerce fidan diktiklerini söyledi. Özer, "Ormanlar bizim geleceğimiz, mili servetimiz akciğerlerimiz, her şeyimiz. Kulamızın daha fazla yeşil alana ihtiyacı var. Öğrencilerimize derslerde, ormanların sayısız faydalarını anlatıyoruz ama burada bu işi görerek, yaşayarak, elleriyle fidan ve toprağa dokunarak, birebir fidanları dikerek faydasını yerinde öğreniyorlar. Aynı zamanda yeşili koruma ve sahip çıkma bilincini kazanıyorlar. Elleri küçük ama yürekleri büyük öğrencilerimiz kutluyorum. Bu topraklar, bir zamanlar balta girmemiş ormanlarla kaplıydı ama şimdi çölleşmeyle karşı karşıyayız. Bugün diktiğimiz fidanlar, yıllar sonra ağaçlara dönüşecek. Belki de bu ağaçların altında, bizden sonra gelen nesiller sevinç ve heyecanlarını paylaşacak. Her baharda yeni bir orman, yeni bir umut demektir." şeklinde konuştu.

Kendilerine bu imkânı sunan Kula Orman İşletme Şefi Sefahattin Giray'a teşekkür eden öğrenciler de ilçenin yeşillenmesine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadı. İşletme Şefi Giray ise "Minik ellerin diktiği fidanlar, kendileriyle birlikte büyüyecek. Zaman zaman buralara gelip diktikleri ağaçların büyümesini görecekler. Belki de onlar için en büyük mutluluk bu olacak. Fidan dikmede bizleri yalnız bırakmayan öğrencilerimize teşekkür ediyorum." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.