Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli park için bakanlık heyeti incelemelerde bulundu

Siirt'te milli park yapılması amacıyla Vali Ahmet Aydın'ın daveti üzerine Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan bir heyet Siirt'te incelemelerde bulundu. Üç gün boyunca Botan Vadisi'nde incelemelerde bulunan Bakanlık heyeti, çalışmaları ve...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milli park için bakanlık heyeti incelemelerde bulundu
Siirt'te milli park yapılması amacıyla Vali Ahmet Aydın'ın daveti üzerine Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan bir heyet Siirt'te incelemelerde bulundu. Üç gün boyunca Botan Vadisi'nde incelemelerde bulunan Bakanlık heyeti, çalışmaları ve kanaatleri hakkında Vali Ahmet Aydın'a sunum yaptı.

Siirt'in bozulmamış doğasıyla yeni bir turizm destinasyonuna aday olduğunu belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Hassas Alanlar Dairesi Başkanı Ramazan Dikyar, "Siirt'te üç günden beri Botan Vadisi ve çevresinde çeşitli incelemeler yaptık. İlk değerlendirmelerimize göre Siirt'te milli park kurulabileceğine kanaat getirdik. Bu parkın kaynak değeri Botan Vadisi ve Kanyonu oluşturacaktır. Botan Çayı'nın hayat verdiği vadide jeomorfolojik özellikler bulunmaktadır. Taşbaşı, Deliklitaş, Üstad Kalesi, Cas Konakları, nehir limanı, cami, kilise kalıntıları ve özgün bitki toplulukları bulunmaktadır. Burası gerçekten milli park olmayı hak ediyor. Bunun için en kısa zamanda proje çalışmalarına başlayacağız." dedi.

"BOTAN MİLLİ PARKI SİİRT'E AYRI BİR DEĞER KATACAK"

Sunumu izleyen Vali Ahmet Aydın, Bakanlık heyetine teşekkür ederek, doğa ve tarih şehri Siirt'in en eski yaşama sahip kanyonunu bünyesinde barındırdığını söyledi. Dünyada turizm anlayışının değiştiğini kaydeden Vali Ahmet Aydın, "Siirt'in turizm potansiyeli yüksektir. Biz bu potansiyelimizi ortaya çıkartmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Siirt, doğanın dingin huzurunun yaşandığı ender bölgelerden birisidir. Yapılan kazılarda en eski yerleşim yeri olduğu ortaya çıkarılmıştır. Tarihi, kültürel ve doğa yapısıyla uyumlu, turizm tesislerine ihtiyacımız var. Aslında Siirt'te turizme kazandırılmaya uygun birçok Cas Konağı da mevcuttur. Dolayısıyla yatırımcılarımız Siirt'e yatırım yaparsa, Türkiye ve dünya turizminin yeni cazibe destinasyonu olabilir. Bu bağlamda Siirt'te kurulacak Milli Park da bu turizme ayrı bir değer katacaktır.'' değerlendirmesinde bulundu.

MİLLİ PARK 60-100 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE KURULACAK

Önümüzdeki aylarda Milli Park Projesi ile ilgili tüm kesimlerle toplantı yapılacağını kaydeden Vali Aydın, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca hazırlanacak Gelişim Planı'nın ardından, üniversite, kamu kurumları, STK'lar, basın ve diğer paydaşlarla geniş bir toplantı düzenleyeceğiz. 60 ile 100 dönüm arasında kurulacak Botan Milli Parkı, en eski yerleşim yerine sahip olarak yeni bir turizm bölgesi olacaktır." dedi.

Vali Ahmet Aydın başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Hassas Alanlar Dairesi Başkanı Ramazan Dikyar, Orman Mühendisi Hasan Tahsin Ertaş, Arkeolog Hamza Çalışkan, Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Siirt Orman ve Su İşleri İl Müdürü Nevzat Amcalar katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.