Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili adayı Av. Yıldız: AKP gerçekten aldatma ve kandırma partisi olmuş

MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, “Saray’daki bir çay bardağı 1000 lira. Millet geçim sıkıntısı yaşıyor. Bunlar vatandaşı düşünmüyor. AKP gerçekten aldatma ve kandırma partisi olmuş.” dedi. Arif Yıldız, 7 Haziran...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2015 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2015 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Milletvekili adayı Av. Yıldız: AKP gerçekten aldatma ve kandırma partisi olmuş
MHP Malatya Milletvekili adayı Avukat Arif Yıldız, “Saray’daki bir çay bardağı 1000 lira. Millet geçim sıkıntısı yaşıyor. Bunlar vatandaşı düşünmüyor. AKP gerçekten aldatma ve kandırma partisi olmuş.” dedi.

Arif Yıldız, 7 Haziran seçim çalışmaları kapsamında Tecde Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Milletvekili adayı avukat Arif Yıldız, burada yaptığı açıklamada, iktidarın yolsuzluklar üzerinden eleştirdi. Türkiye’de adalet duygusunun iyice yara aldığını söyleyen Yıldız, şöyle devam etti: “Adlarını da hem adalet hem de kalkınma koydular. Yani hem adaleti uygulayacağız hem de vatandaşlarımızı kalkındıracağız diye. Şimdi sizlere soruyorum. Adalet uygulanıyor mu? Adalet uygulanmıyor. Çünkü adaletin uygulanabilmesi için herkese aynı adaletin uygulanması gerekir. Bir hukukçu olarak maalesef adaletin çok kötü düzeyde olduğunu söylüyorum.”

'ADALET BAKAN ÇOCUKLARINA AYRI VATANDAŞA AYRI İŞLİYOR'

Adaletin bakan çocukları farklı, sıradan vatandaşa farklı uygulandığını ifade eden Yıldız, yolsuzlukları ortaya çıkaran polis ile savcıların gözaltına alındığını dile getirdi. Hz. Muhammed’in(SAV) ‘Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa, Allah’a yemin ederim ki cezalandırırım’ hadisi şerifini hatırlatan Yıldız, “Adalet, bakan çocuklarına gelince, onların işine geldiği gibi ve onların lehine uygulanıyor. Ama buradaki teyzenin veya komşunuzun çocuğuna gelince, yandaşları değilse farklı bir adalet uygulanıyor. Bakan çocukları hırsızlık, yolsuzluk yapıyor. Evinde para kasaları bulunuyor. Para sayma makineleri bulunuyor. Milyon dolarla ayakkabı kutularında bulunuyor. Çikolata kutularında milyon dolarla rüşvet olarak veriliyor. Bu hırsızlıklar, yolsuzluklar polis tarafından tespit ediliyor. Ama polis, hırsızları yakaladıkları için gözaltına alınıyor. Savcılar, hırsızları yakalattılar diye görevlerinden alınıyorlar. Bunlar dindar olduklarını söylüyorlar ya. Peygamber Efendimizin size bir sözünü hatırlatmak istiyorum. ‘Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa, Allah’a yemin ederim ki cezalandırırım’ diyor. Eğer biz dini, Kur'an-ı Kerim’i rehber alıyorsak, Peygamber Efendimizi önder olarak kabul ediyorsak, Peygamber Efendimizin dediğini yapmamız gerekiyor. Bunlar hırsızlara kol kanat germediler mi? Yüce Divan’a bakanlarını göndermemek için kendi vekillerini tehdit etmediler mi? Adalet nerede şimdi? Adaleti kalkmış bir AKP var.”

'RÜŞVET VE İRTİKAP HANGİ MÜSLÜMAN KİTABINDA YAZIYOR'

“Saray’daki’ bir bardak 1000 lira. Bunlar vatandaşı düşünmüyor. AKP partisi gerçekten aldatma ve kandırma partisi olmuş” diyen MHP’li Yıldız, “Kalkınmaları da sadece kendileri kalkındı. Dolayısıyla vatandaşlarımız perişan bir şekilde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Cumhurbaşkanın 5 kişilik aileyle ile ilgili bir simit hesabı vardı. Her öğün 1 simit yer, 1 çay içerse o zamanın parası 1 milyon 200 lira yapıyordu. Bu millet nasıl geçinsin diyordu. Ama bugünkü asgari ücret 949 lira yine aynı hesabı yapınca asgari ücretli geçinemiyor. Diyorlar ki, bizi paralel kandırdı, Amerika kandırdı, İsrail kandırdı, Eset kandırdı diyorlar. Herkes seni rahatlıkla kandırıyorsa, sen bu ülkeyi nasıl yöneteceksin. Bu kadar kolay kandırılıyorsan, ülkeyi yönetme hakkınız yok demektir. AKP yani akrabalarını ve yandaşlarını kalkındırma partisi emeklileri, memuru, işçiyi, çiftçiyi bitirdi. Ahlakı bitirdi. Ülkede ahlak kalmadı. Ülke çok kötüye gidiyor. Hırsızlık aldı başını gidiyor. Rüşvet ve irtikap hangi Müslüman kitabında yazıyor. Hangi kitapta yazıyor, Müslüman yetim hakkı yer diye. Bunlar of bile demeden yiyorlar” diye konuştu.

'YOKSUL İNSANIMIZLA BİRLİKTE KALKINMAK İSTİYORUZ'

Milliyetçi Hareket iktidarında temel amaçlarının tüm halkın hep birlikte kalkınması olduğunu belirten Yıldız, insanların kalkınması halinde devletin de kalkınacağını kaydetti. “Biz orta direk ve yoksul insanımızla birlikte kalkınmak istiyoruz” diyen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Bize destek olursanız, asgari ücreti 1400 lira yapacağız. Her yıl 700 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız. Yoksul vatandaşlarımıza ‘Hilal kart’ vereceğiz, Tecde’deki dükkanlarda ne ihtiyacı varsa onu alacak. Evi olmayan ailelerimize sosyal evler yapıp teslim edeceğiz. Ev yapamadığımız ailelere 250 lira kira yardımı yapacağız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.