Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MİLAD İl Başkanı Aksay: Basına yapılan darbe demokrasi adına kaygı verici

Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Antalya İl Başkanı Rıfat Aksay, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın 14 Aralık'ta gözaltına alınmasının demokrasi ve basına bir darbe...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Antalya İl Başkanı Rıfat Aksay, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın 14 Aralık'ta gözaltına alınmasının demokrasi ve basına bir darbe olduğunu söyledi.

Ülkede 2006 yılından bu yana sistemli bir şekilde basına sansür uygulandığını belirten Aksay, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yıl dönümüne 3 gün kala böylesi bir algı operasyonunun maksadının belli olduğunu kaydetti.
Bir televizyon dizisinden suç örgütü çıkarmanın tam bir komedi olduğunu belirten Aksay, özgür basına 4 gün önce yapılan darbe ile Türkiye'nin başta Avrupa Birliği(AB) ülkeleri olmak üzere dünyada itibar kaybına uğradığını ifade etti.

Gazetecilerin göz altına alınması ve 80 saat sonra silahların gölgesinde savcının basın mensuplarının ifadesini almasının ancak üçüncü dünya ülkelerinde olabileceğini vurgulayan Aksay, özgür basını susturmaya ve kesinin kesilmesine yönelik her türlü girişimi kınadıklarını kaydetti. Hukukun herkese lazım olduğunu ve yargılamanın adil olması gerektiğinin altını çizen Aksay, "Bunun adı algı operasyonu ve tamamen ülke gündemini değiştirmeye yönelik yapılmıştır. Hukuksuz operasyonun bir an önce son bulması gerekir. Ülkemizde maalesef 2006 yılında bu yana basın kademe kademe susturuldu. En son 14 Aralık'ta basına ve demokrasiye darbe yapıldı. Hukuk herkese lazım. Bu tür algı operasyonları 17-25 Aralık'ın üstünü asla örtemeyecek. Bir ülkede özgür basın olmadan demokrasi olmaz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.