Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Midyat’ta Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü münasebetiyle Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen törenlerde renkli görüntüler yaşandı. Tören alanında bazı öğrenciler sıcaktan dolayı baygınlık geçirirken, resmi geçit töreninde askeri...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Midyat’ta Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümü münasebetiyle Mardin’in Midyat ilçesinde düzenlenen törenlerde renkli görüntüler yaşandı. Tören alanında bazı öğrenciler sıcaktan dolayı baygınlık geçirirken, resmi geçit töreninde askeri birliğe alkış tufanı koptu.

Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı törenine Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Veysel Biçer, Belediye Başkan yardımcısı Tevfik Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, daire amirleri, okul müdürleri hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin ardından günün anlam ve önemi hakkında Kaymakam Oğuzhan Bingöl konuşma yaptı. Bingöl, “Bu gün milletimizin en büyük bayramını coşkuyla kutlarken, Cumhuriyetimizin nitelikleri ve kazanımlarıyla her geçen gün daha iyiye taşımanın kıvancını yaşıyoruz.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından protokol üyeleri öğrencilerin, askerli birliğin ve halkın bayramını kutladı. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasından sonra, Aziz Önen Lisesi tarafından hazırlanan müzik sunumu ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Daha sonra Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde ortaokul ve liseler arasında düzenlenen resim şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Bazı öğrenciler sıcaktan ve ayakta durmaktan dolayı fenalık geçirdi. Bu öğrencilerin özel araç ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı görüldü.
Program resmi geçit törenin ardından son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.