Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu Kaymakam Bingöl’ü ziyaret etti

Mardin'in Midyat ilçesinde tarihi kente yaşanan sorunlar ve bu sorunların son bulması amacıyla fikirler üretmek için bir araya gelen, arlarında Sivil Toplum Kuruluşları, işadamları ve eğitimcilerden oluşan ‘Midyat Sorunlarını Tartışma...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu Kaymakam Bingöl’ü ziyaret etti
Mardin'in Midyat ilçesinde tarihi kente yaşanan sorunlar ve bu sorunların son bulması amacıyla fikirler üretmek için bir araya gelen, arlarında Sivil Toplum Kuruluşları, işadamları ve eğitimcilerden oluşan ‘Midyat Sorunlarını Tartışma ve Çözüm Yolları Platformu’ kurulduktan sonra ilk ziyaretini Kaymakam Oğuzhan Bingöl’e gerçekleştirdi.
Ziyarette Platform Başkanı Reşit Coşkun, başkan yardımcısı Abdullah Akgül ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Başkan Coşkun, kuruluş amaçları ve yapacakları çalışmalar hakkında Kaymakam Bingöl’e bilgiler verdi.

Kurulan platformun kendisini memnun ettiğini dile getiren Kaymakam Bingöl, “İnşallah bizler için de sizler için de hayırlı olur. Türkiye’de bence demokrasinin en temel yapı taşlarından birisi sivil toplum örgütleridir. Bu hareketlerin olumlu anlamlarda kullanılması çok çok önemli, bu anlamda sizlerin Midyat’taki bütün kurumları tartışabilecek bir ortam oluşturmanızı temenni ederim. Sorunlar tartışılmadan çözüm bulunmaz. Bu anlamda hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi. Bingöl ayrıca, platform üyelerine gelebilecek eleştirilere de açık olmaları gerektiği tavsiyelerinde bulundu.

Sorunları Tartışma ve Çözüm Yolları Platformu’nun amacı hakkında bilgilere veren Başkan Coşkun “Biz özellikle elimizi taşın altına koymaya çalışacağız, bir menfaatimiz olmadan memleket için neler yapabiliriz, herhangi bir reklam ya da başka bir amacımız yok. Kimsenin arka bahçesi olmadığımız gibi, tamamen memleketimiz ve Midyatlılarımızın menfaati doğrultusunda fikirler üretip çalışmalar yapmak istiyoruz. Dil, din, ırk gözetmeksizin herkesi kucaklamanın ve daha güzel bir Midyat için neler yapabiliriz temasıyla yola çıktık. Tüm Midyatlı STK’lar, siyasi partiler, bay, bayan herkesin de katkısıyla inşallah el ele bu konuda başarılı olmayı hedefliyoruz. Konfiçyüs’ün dediği gibi ‘Karanlığa küfredeceğine, bir mum yak’ misali, biz de mum yakmak için kolları sıvadık.” ifadelerini kullandı.

Platform üyeleri; Mardin Şehir Plancıları Odası Başkanı Reşit Coşkun, Bağımsız Kamu Sendikası Konfederasyonu Mardin İl Temsilcisi Sadullah Güneş, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Gazeteciler Cemiyeti üyesi Tayfur Demir, Genç Kalemler Derneği Başkanı Halil Polat, işadamları ve eğitimcilerden oluşuyor. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.